Diskusjon:FC Internazionale Milano

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Inter»)

byen kalles Milano på norsk, ikke Milan. "Inter Milano" gir mer enn 16 000 treff i Google. Wolfram 20. jan 2005 kl.22:34 (UTC)


Det du skriver over er riktig, men det er vanligst å bruke Inter Milan om klubben på norsk. For å holde oss til Google-resultater som belegg:
  • Søk på norske sider: "Inter Milan" gir 2 920 treff, mer enn 10 ganger så mange som "Inter Milano" (211).
  • Søk på alle sider: "Inter Milan" gir 486 000 treff, nesten 30 ganger så mange som "Inter Milano" (16 700).
  • Søk på italienske sider: "Inter Milan" gir 20 900 treff, mer enn 10 ganger så mange som "Inter Milano" (1 490).

Guaca 20. jan 2005 kl.23:43 (UTC)

For å holde oss til det offisielle navnet, er det FC Internazionale Milano. At det er mye bruk av engelsk blant sportsjournalister som vel antagelig først og fremst oversetter fra engelske kilder overrasker antagelig ikke, og behøver heller ikke bety at vi må gå den omveien og bruke et navn som er feil på norsk. Går man til fansider som denne ser man at det står Inter Milano. Wolfram 21. jan 2005 kl.00:21 (UTC)

Gode argumenter, mine komplimenter. Guaca 21. jan 2005 kl.00:34 (UTC)
Når det er snakk om hvilket navn som brukes oftest er det likegyldig hvorfor det er dette som brukes, og om dette navnet er riktig eller galt oversatt. Vi kan ikke si at Inter Milano brukes oftest på norsk bare fordi byens norske navn ikke er Milan. Einar Myre 21. jan 2005 kl.10:52 (UTC)

Merkelig påstand[rediger kilde]

Det står i artikkelen om Stadio Giuseppe Meazza: «Kalt "San Siro" av tilhengere av AC Milan». Er det virkelig spesielt AC Milan-tilhengere som kaller den San Siro? Wikijens 28. jul 2009 kl. 14:11 (CEST)

Jeg synes påstanden virker veldig rimelig, da Giuseppe Meazza var kjent som Inter-spiller. Se for deg at Ullevål stadion skulle skifte navn til «Ola Dybwad-Olsen stadion»; jeg vil anta at mange da vil fortsette å bruke Ullevål-navnet, og at dette vil være spesielt vanlig blant Vålerenga-tilhengere. —Kjetil_r 28. jul 2009 kl. 14:42 (CEST)
Ok. Ser det poenget. Allikevel finner jeg setningen litt malplassert slik den står. Jeg, som hverken regner meg som Milan- eller Inter-supporter kaller den også San Siro, mest av gammel vane. Var ikke klar over at det eksisterte et klart skille avhengig av hvilket lag man holder med. Wikijens 28. jul 2009 kl. 15:04 (CEST)
Enig, setningen er malplassert. Vi får overlate til artikkelen om stadionet å diskutere navnet i detalj. Jeg skrev om innledningen nå. —Kjetil_r 28. jul 2009 kl. 15:43 (CEST)

Forslag om flytting[rediger kilde]

Jeg foreslår å flytte artikkelen til «Inter», evt «Inter Milan». årsak til flytteønske er at klubben er bedre kjent under disse navnene. Jeg ønsker innspill før en eventuell flytting foretas. Grrahnbahr (diskusjon) 7. jan. 2014 kl. 19:27 (CET)[svar]

Artikkelen er nå forsøkt flyttet igjen, til Inter Milano. Jeg ser poenget, men Inter Milano er ikke så mye brukt i norske kilder. [1] [2]. Jeg tror kanskje FC Inter Milan blir det riktigste, det er også en viss verdi i at vi beholder FC/AFC i tittelen for å være rimelig konsekvente innenfor samme serie, og at da heller Juventus bør flyttes til Juventus FC. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Sam Vimes (diskusjon · bidrag) 30. jul. 2020 (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Inter. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 26. okt. 2017 kl. 11:39 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen FC Internazionale Milano. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2023 kl. 21:49 (CEST)[svar]