Diskusjon:Inga fra Varteig

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

"Inga med slekt fra Varteig"[rediger kilde]

Jeg tilbakestiller navnet "Inga med slekt fra Varteig" til "Inga fra Varteig". Jeg vil ikke uttale meg om hvor hun faktisk kom fra, men navnet hun er kjent under i historisk litteratur er "Inga fra Varteig". Dette gjelder ikke bare historiske romaner, men historisk litteratur generelt. Referansen jeg har for hånden akkurat nå er Knut Helle: "Norge blir en stat 1130-1319" (Universitetsforlaget, 1974), s. 99. ("En sterk gruppe innen birkebeinerhirden holdt på Håkon, angivelig frukt av en forbindelse mellom Håkon Sverresson og Inga fra Varteig i Østfold under Håkons opphold i Viken 1203." "Inga med slekt fra Varteig" er uansett en altfor lang frase til å bruke som navn. Barend 15. feb 2010 kl. 12:12 (CET)

Godt poeng! Det er i det hele et mysterium at Håkon Håkonssons saga er så knapp med opplysninger om Inga. Særlig når man må regne med at den ble skrevet under nøye overvåkning av sønnen (Kong Håkon) og sønnesønnen (Magnus Lagabøter). Var hun fra en baglerfamilie, tro? Colliekar 21. sep 2010 kl. 12:13 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Inga fra Varteig. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. apr. 2019 kl. 21:12 (CEST)[svar]