Hopp til innhold

Diskusjon:Informasjons- og kommunikasjonsteknologi

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

At artikkelen om IKT fokuserer på norske forhold er ikke rart, da IKT er en norsk sammenblanding av informasjonsteknologi og kommunikasjonsteknologi. På samme måte som at kommunikasjonsteknologi har en egen artikkel, bør også informasjonsteknologi ha en egen artikkel, og ikke som nå rutes til IKT. Forkklaring av begrepet IKT, og hvorfor K-en ble med i det gamle begrepet IT, burde derfor heller vært tema for denne artikkelen og at en linket videre til selvstendige artikler om informasjonsteknologi og kommunikasjonsteknologi. As-arne 1. jul 2009 kl. 09:15 (CEST)

Er av og til raskere enn min egen skygge As-arne 7. jul 2009 kl. 09:16 (CEST)

Påstanden i artikkelen om at "Gjennom de siste 20 årene har begrepet IKT fått en nærmest eksplosiv utbredelse", er trolig uriktig. En av de første gangene man så offentlig bruk av forkortelsen IKT for informasjons- og kommunikasjonsteknologi, var i Aftenposten 18. august 1997 (ifølge Torbjørg Breivik som jobber med språk og IKT i Språkrådet). As-arne 1. jul 2009 kl. 10:10 (CEST)

Denne artikkelen trenger en god opprydding, og det blir feil å slå sammen begrepene IT og IKT. Samme skillet eksisterer på engelsk, og engelskspråklig Wikipedia har da også artikler om både en:Information technology (IT) og en:Information and communications technology (IKT). Hstyri 15. jan 2012 kl. 20:04 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. feb. 2023 kl. 08:08 (CET)[svar]