Hopp til innhold

Diskusjon:Homomiljø/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Norske medier

[rediger kilde]

Jeg ble for noen år siden fortalt av en ansatt i Radio 1, som eies av et amerikansk konsern, at de der hadde forbud mot å omtale homorelaterte temaer i sendingene. Dersom dette kan belegges med en kilde ville det vært svært relevant å kunne nevne i artikkelen. __meco 15. des 2006 kl. 17:19 (CET)

Homo vs. Homse

[rediger kilde]

Jeg foreslår at vi flytter artikkelen til Homomiljøet, da det er mer generelt (både menn og kvinner kan være homo) enn det nåværende navnet Homsemiljøet som per def kun omfatter homser (homofile menn). -- SLB (diskusjon) 18. des 2006 kl. 13:15 (CET)

Jeg har til en viss grad forståelse for den endringen du har gjort i tittelen samt i dag også i teksten av artikkelen med å samkjøre manns- og kvinneperspektivet. Samtidig er dette også svært problematisk dersom det ikke følges opp av egne seksjoner eller sågar artikler om de kjønnsspesifikke miljøene. Det er en formidabel forskjell på mannlig og kvinnelig homoseksualitet/homofili – grunnet i at det er en enorm forskjell på mannlig og kvinnelig seksualitet og kjønnsroller/kjønnsidentifikasjon. Jeg finner dagens mangel av en egen artikkel om lesbiske og deres særegenheter atskilt fra mannlige homofile paradoksal. Mitt syn er i grunnen at forskjellen på mannlig og kvinnelig homoseksualitet er i samme størrelsesorden som forskjellen på heterofili og homofili. __meco 10. jan 2007 kl. 18:22 (CET)
Jeg er uenig og enig. Først og fremst er det viktig at vi har artikler om temaer som er felles for homser og lesber. Det er klart det er store forskjeller mellom homser og lesber, men man har også mange felles utfordringer og problemstillinger som gjør at man f.eks. trekker sammen til de samme miljøene. I de større byene har man den luksusen at man er mange nok til å ha mer separering av miljøene, men det hele er likevel i stor grad bygget på et samarbeid mellom kjønnene. Når vi har artikler som dekker det som er felles er jeg helt enig i at vi kan begynne å utbrodere forskjellene. -- SLB (diskusjon) 10. jan 2007 kl. 18:34 (CET)