Diskusjon:Homofili

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Arkiver

Commons:Sexual content guidelines are currently rewritten[rediger kilde]

Sorry for writing English. This might be of high interest to all authors working in sexual related fields. After a note from Jimbos a fundamental rewrite is underway.
Please spread the word to whom it might concern in your projects. Kind Regards from Bavaria,--Nemissimo 7. mai 2010 kl. 02:34 (CEST)

Dalai Lama[rediger kilde]

«Dalai Lama er kjent for å akseptere homofili som et samfunnsfenomen, men hevder at homofili ikke kan aksepteres innenfor buddhismen eller praktiseres av buddhister.[23]»

Denne setningen bør fjernes. Kilden nevner ikke Dalai Lama med et ord.

Mens fra engelsk wikipedia: «In a 1994 interview with OUT Magazine, the Dalai Lama clarified his personal opinion on the matter by saying, "If someone comes to me and asks whether homosexuality is okay or not, I will ask 'What is your companion's opinion?'. If you both agree, then I think I would say, 'If two males or two females voluntarily agree to have mutual satisfaction without further implication of harming others, then it is okay.'"[76]» http://en.wikipedia.org/wiki/14th_Dalai_Lama#Sexuality Dette usignerte innlegget ble skrevet av 81.167.148.126 (diskusjon · bidrag) 13. okt. 2013 kl. 13:59‎ (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Det er ikke uvanlig at religiøse ledere sender et inkluderende budskap utad, mens de er mye mindre redde for å være dogmatiske når de henvender seg til dem som praktiserer religionen. Uasett så er jeg helt enig i fjerningen av setningen som sto der, siden referansen ikke understøttet teksten. - Soulkeeper (diskusjon) 13. okt. 2013 kl. 15:52 (CEST)

Thore Langfeldts uttalelser[rediger kilde]


Avsnittet om homofile overgripere er spekulativt og har ingen relevans innenfor internasjonal forskning, der psykolog Thore Langfeldts påstander ikke innehar grunnlag eller sannhetsverdi relatert til de forksningsresultater innenfor tematikk man i dag opererer med innenfor vestlig psykologi.

Thore Langfeldts definisjoner er heller ikke i samsvar med de begreper og den diagnostikk som benyttes av WHO [ Verdens Helseorganisasjon ], og nyttes heller ikke innenfor psykiatriske eller psykologiske diagnoseregister, herunder DSM - 5. [ Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders ].

Thore Langfeldts uttalelser har således ingen faglig relevans, verken relatert til psykologi som fagfelt, eller homofili som tema på Wikipedia.

Homofili anses som forhold mellom voksne mennesker, og innbefatter ikke begrepet overgrep som fenomen.

Avsnittet er sterkt spekulativt, og samtidig diskriminerende uten grunnlag i internasjonal vestlig forskningsdiskurs i vår moderne samtid.

Avsnittet bør fjernes. Pavelragr (diskusjon) 7. apr. 2017 kl. 21:49 (CEST)

Kan du skaffe referanser på dette? Telaneo (Diskusjonsside) 8. apr. 2017 kl. 00:38 (CEST)
@Pavelragr, Telaneo: kravet om referanser går nok begge veier her. At en fagperson blir sitert i en dagsavis er forholdsvis lavt på skalaen over gode/gyldige kilder, Jfr WP:MEDFORSK. Mvh M O Haugen (diskusjon) 8. apr. 2017 kl. 08:55 (CEST)
Ja, men det er fremdeles bedre enn ingen referanser. Slikt det står nå er det ord med ikke så bra referanse mot ord uten referanse. Jeg tviler på at er problematisk å finne slikt uansett, så jeg vil bare være på den sikre siden.--Telaneo (Diskusjonsside) 8. apr. 2017 kl. 13:00 (CEST)
@Telaneo: prinsippet om bevisbyrde er slik at det er den som vil beholde en tekst, som må verifisere påstandene. Dette er en svært svak kilde for en svært grov og generaliserende påstand. Da er det kanskje bedre å ta ut avsnittet til vi finner bedre kilder?! Mvh M O Haugen (diskusjon) 8. apr. 2017 kl. 13:57 (CEST)
Hei Telaneo og M O Haugen, påstandene det diskuteres er interessant, men for et så følsomt tema burde absolutt påstandene vært dekket av meget gode kilder. (Altså ikke bare én kilde, men flere.) Tipper at dette er et tema som er undersøkt en del, litt googling tyder i alle fall på det. Enig i vurderingen til M O Haugen i at påstanden burde vært fjernet (snarest), imens kan noen som har interesse for psykologi finne ut av dette. Skal spørre en kamerat som er psykolog om han kan si noe om dette, og om det finnes etablert kunnskap. Vennlig hilsen --Frankemann (diskusjon) 8. apr. 2017 kl. 15:25 (CEST)
Det må for all del fjernes, men i prinsippet vil jeg være på den sikre siden og faktisk se kildene som tyder på det motsatte. Telaneo (Diskusjonsside) 8. apr. 2017 kl. 17:44 (CEST)
Enig i fjerningen. Såpass drøye påstander må ha svært solide kilder hvis de skal bli stående. - Soulkeeper (diskusjon) 8. apr. 2017 kl. 17:48 (CEST)
Kilder som tyder på det motsatte er et vanskelig premiss, litt a la «har du sluttet å slå din kone?». Tror vi at det kan finnes kilder som dementerer en påstand? Mvh M O Haugen (diskusjon) 8. apr. 2017 kl. 18:17 (CEST)

Perversitet og sykdom[rediger kilde]

I artikkelen framkommer ikke at mange mener homofili er en perversitet og psykisk sykdom. Det var faktisk diagnostisert slik i Norge også - inntil for ikke mange år siden. Dette bør komme tydeligere fram - et leksikon skal også ha med oppfatninger som ikke er "mainstream" per idag.--Han Tykje (diskusjon) 8. apr. 2017 kl. 18:23 (CEST)

Anbefaler å lese artikkelen nøye et par ganger til. Hvis du så ønsker noe lagt til så anbefaler jeg at du legger forslag til endringer her slik at andre kan vurdere forslaget. Det er den fredeligste måten å foreslå tillegg på og da får forslaget en skikkelig og grundig behandling. Resultatet blir regelmessig best på den måten. Det bør følge med referanser. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 9. apr. 2017 kl. 21:28 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Homofili. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 12. jul. 2017 kl. 06:48 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 10 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Homofili. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2017 kl. 16:08 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 5 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Homofili. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. sep. 2017 kl. 08:54 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Homofili. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 14. jul. 2018 kl. 18:01 (CEST)