Diskusjon:Historisk presens

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ulf sier at man ikke bruker dette på wikiepdia (disk:Moen-saken). Hvor står dette? Er i grunnen enig, men tror jeg er redd for at jeg har brukt det i noen handlingsreferater? Marcus 7. des 2007 kl. 15:27 (CET)

Grunnen til at man skal unngå det, er vel at det er et skjønnlitterært virkemiddel og uencyklopedisk. Hvor dette står, vet jeg imidlertid ikke. - Soulkeeper 7. des 2007 kl. 15:31 (CET)
Det står her, i Hvordan skrive bedre artikler og har tidligere vært tatt opp på Tinget. Det kan sikkert kunngjøres bedre, men det er såvidt jeg vet almen enighet om det. Et unntak kan være i filmreferat, som Casablanca (film), er en diskusjon om det på anbefaltsiden. Ulf Larsen 7. des 2007 kl. 16:08 (CET)
Ja, det er vel mer naturlig å bruke historisk presens i handlingsreferater av skjønnlitteratur og annen "tidløs" kunst. Jeg kan forestille meg at å bruke preteritum for å beskrive handlingen til en sci-fi-historie satt i år 2222 fort kan bli litt keitete. - Soulkeeper 7. des 2007 kl. 16:15 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Historisk presens. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. sep. 2017 kl. 08:30 (CEST)[svar]