Diskusjon:Herregård

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Herregård og hovedgård[rediger kilde]

Jeg søkte på hovedgård og ble sendt hit, til herregård.

Jeg tror nok ikke at disse begrepene er ensbetydende. En hovedgård er, som ordet antyder, den ledende gård innenfor et område. Den kunne beboes også av uadelige folk. En herregård (en adelsmanns gård), derimot, er opprinnelig nesten det samme som en setegård (en gård hvor en adelsmann har sitt sete), selv om dette ordet i nyere tid er blitt benyttet også om borgeres eiendommer på landet, såkalte lystgårder.

Så disse begrepene bør få hver sin artikkel./Omdirigeringen bør fjernes. I tillegg har denne artikkelen noen påstander som man kan stille spørsmål ved, blandt annet at en hovedgård med eller uten tilhørende gårdsbruk «betegnes som et gods».

--- Aaemn784 26. mar 2011 kl. 18:14 (CET)

Godt tenkt, jeg har tatt med din presisjon i artikkelen. --Finn Bjørklid (diskusjon) 4. okt. 2016 kl. 10:06 (CEST)
Retta opp litt. Bør få kilder med mer peiling enn ei ordbok som trulig ikke er skrevet av historikere med kunnskap om sånne ting. Ordboksting hører ikke hjemme her. Det er Wiktionarystoff. 193.90.152.210 4. okt. 2016 kl. 10:37 (CEST)

Fletting[rediger kilde]

Jeg foreslår at artiklene Riddergods og Adelsgods flettes inn i artikkelen Herregård og resultatet kobles til samme wikidataobjekt som en:Manor. Begge artiklene er relativt korte og det spesifiseres at det handler om en Herregård i Tyskland. Adelsgods-artikkelen inngår i Tysklands-portalen så den kan kanskje beholde en kort sammenfatting sammen med en henvisning til Herregårds-artikkelen. Om det ikke kommer noen protester så flytter jeg over informasjonen. Hubba (diskusjon) 2. nov. 2020 kl. 02:25 (CET)

Har flyttet over info som jeg beskrev over. Hubba (diskusjon) 7. nov. 2020 kl. 15:47 (CET)