Diskusjon:Herman Krag

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg stusser over opplysningen om at arkitekten Herman Krag to ganger mottok A.C. Houens legat. Jeg er i ferd med å opprette artikkelen om Houens legat og der samle en oversikt over mottagere av nevnte legat, som det ser ut til ellers ble tildelt kunstnere. Kan det være at Krag i stedet mottok Houens fonds diplom, der prisvinnerne er arkitekter/arkitektfirmaer? Jeg kan ikke se Herman Krags navn i oversikten over mottagere av Houens fonds diplom, så jeg gjør ingen endringer i artikkelen om Herman Krag pr. nå. Det hadde vært fint om noen kunne bistå med avklaring om Houens legat/Houens fonds diplom! Annelingua

Jeg ser at opplysningen om legatet henger igjen fra første versjon av artikkelen, som jeg skrev. Det står imidlertid ikke noe om Houens pris eller legat i NBL, så jeg blir usikker når du spør. Jeg må ha brukt denne artikkelen i Adresseavisen som kilde, men spørsmålet er hvilken kilde avisen kan ha. Kanskje Norsk kunstnerleksikon? Mvh --M Haugen 4. jan 2012 kl. 07:34 (CET)
Krag har nok ikke blitt tildelt Houens fonds diplom, for det står ingenting hverken hos arkitektur.no – Houens Fonds Diplom, eller i Arkitekturleksikon angående Houens legat/Houens fonds diplom i avsnittet om Herman Krag (s. 431). Forfatter Gunnarsjaa har for øvrig listet opp kilden til «Herman Krag» som: Norsk kunsterleksikon 2, Oslo 1983 ss. 593–594 (Elisabeth Seip). Beagle84 4. jan 2012 kl. 10:43 (CET)
Ingen ting om Houen i kunstnerleksikonet heller; det må bero på en feil i avisen. Jeg tar det ut. --M Haugen 4. jan 2012 kl. 11:45 (CET)
Ja, da må det vel ha vært en overivrig journalist som har drysset utmerkelsene over Krag posthumt... Da jeg nå tittet på Krag-artikkelen på nytt, ble jeg nysgjerrig på en rødlenke på bygget "Bachkegården" - googlet, og fant at kun wikipediaartikkelen om Krag brukte dette navnet! Grov litt mer, og fant ut at det er et bygg i Fjordgata 11 det dreier seg om. Så jeg endret teksten, og samtidig la jeg til mer info om andre Krag-bygg også. Fant ut at jeg kunne lenke til artikkel om Fjordgata, og legge inn info om Fjordgata 11 der - men synes selv at det ble litt kronglete resultat med denne krysslenkingen. Vil gjerne at noen går resultatet etter i sømmene - Orland, er ikke du trønder, kanskje du ser klarere enn meg på dette punktet også? På forhånd takk! Annelingua 9. jan 2012 kl. 09:17 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Herman Krag. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 23. jul. 2021 kl. 03:20 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Herman Krag. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 18. feb. 2023 kl. 08:57 (CET)[svar]