Diskusjon:Henning Warloe

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Klage på redigering[rediger kilde]

Vil gjerne klage inn brukeren Keanu som jeg opplever som ekstremt arrogant i artikkelen om Henning Warloe. En bruker (Warloe-ulv) har ved flere anledninger forsøkt å slette alt som handler om narkotikasaken. Om dette faktisk er Henning Warloe selv vites ikke, men jeg synes det er rimelig påfallende at bruker Keanu har trimmet ned omtalen av narkotikasaken til knappe 1 linje. Dette lukter det mystisk av!

  • Henning Warloe var en relativt ukjent politiker i nasjonal sammenheng, og de fleste nordmenn assosierer ham kun med narkosaken fra 2012.

Hadde dette vært en annen og mer kjent politiker er jeg enig i at en narkosak ikke bør utgjøre 50 prosent av artikkelen.

  • Det er skrevet 4 linjer om hans tidlige karriere, som er langt mindre interessant enn narkosaken.
  • Artikkelen om Warloe på nynorsk er mye mer nyansert. Denne burde vært brukt som mal for bokmålsartikkelen.
  • Bruker Keanu forklarer ikke hvorfor omtalen av narkotikasaken skal være så kort som mulig. Med tanke på det bruker Warloe-ulv har foretatt seg den siste måneden,

og det bruker Keanu bedriver ved å dysse ned på omtale av narkotikasaken får meg til å minste tiltro til Wikipedia. Dette usignerte innlegget ble skrevet av MyndigKvinne (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Dette er en stortingsrepresentant med tyve års fartstid i relativt sentrale verv i distriks- og rikspolitikk, som det også fremgår av artikkelen. En betinget dom på 18 dager – tross alt en ganske ubetydelig domfellelse – er ikke noe som krever mer plass enn det som er avsatt idag. Skjønt saken har fått endel mediaomtale, er det ikke tilstrekkelig sentralt i en biografi som denne, jfr. spørsmålet fra WP:Øyeblikk: «Ta tiårstesten: Vil dette være noe folk husker i forbindelse med personen/bedriften/osv om ti år?» Jeg tror svaret vil bli et ubetinget nei. Asav (diskusjon) 21. feb 2013 kl. 01:04 (CET)
Tillater meg å si noe jeg også (klør i fingrene): Og, det ville være direkte tragisk hvis Wikipedia skulle sørge for at det eneste denne personen ble husket for, var dette. Så, det er flott at noen tar tak og fjerner slikt, slik at det blir litt mer nyansert (har ikke leste denne artikkelen). TorbjørnS (ʦ) 21. feb 2013 kl. 01:13 (CET)
Jeg synes Keanu var litt vel hardhendt med den siste nedredigeringen, men er også enig i det Asav skriver over. Jeg foreslår at artikkelens innhold diskuteres på vanlig måte der det hører hjemme, nemlig på Diskusjon:Henning Warloe. - mvh 4ing (diskusjon) 21. feb 2013 kl. 08:36 (CET)

Jeg sier meg enig med MyndigKvinne. Jeg viser til http://no.wikipedia.org/wiki/Bård_Hoksrud og http://no.wikipedia.org/wiki/Trond_Birkedal. Forskjellsbehandling synes jeg ikke noe om, og det bør settes en standard. Jeg vil også påminne om at Warloe sitt narkotikamisbruk foregikk over flere år, og er derfor mye mer alvorlig enn Hoksruds erotiske massasje i Riga. hilsenHammersborger ) 21. feb 2013 kl. 13:19 (CET)

Den som framstår som en riktig løsining for meg er å redigere ned omtalen av sakene til de to personene du peker på til en mer forholdsmessig naturlige størelser. Detaljerte beskrivelser av hva som har skjedd er ikke naturlig, men en omtale av domfellelser o.l. er det. At det står for mye i noen artikler betyr ikke at det skal stå for mye i andre. Da rydder vi heller der det står for mye. 3s (diskusjon) 21. feb 2013 kl. 13:23 (CET)

Som Warloe selv ville sagt, jeg er dypt uenig. Hva angår tiårstesten: vi mennesker er konstruert slik at vi først og fremst vil huske det sensasjonspregede. Henning Warloe vil kanskje av bergenserne bli husket som en dyktig og talefør politiker, men resten av landet vil huske ham som stortingspolitikeren som eksprimenterte med "fattigmannsdopet" GHB. Terje Søviknes vil bli husket for at han hadde sex med en 16 åring bak konas rygg på et landsmøte. Tore Tønne vil bli husket som den stortingsrepresentanten som tok sitt eget liv og Bill Clinton huskes som regel for en viss sigar. Jeg er enig i at Bånd Hoksruds affære skal kortes ned, men Henning Warloe brukte i gjennomsnitt narkotika annenhver helg over flere år. At sexkjøp i Riga skal gi høyere bøter enn slikt omfattende og langvarig narkotikamisbruk forstår jeg virkelig ikke. Henstiller bruker 4ing til å tilbakestille narkotikaomtale til en fornuftig lengde på omtalen. MyndigKvinne 21. feb 2013 kl. 14:45 (CET)

"Det er skrevet 4 linjer om hans tidlige karriere, som er langt mindre interessant enn narkosaken" - Warloe har fått en filledom i en liten straffesak. Dette kan ikke på noen måte sies å ha mindre interesse enn en politisk kariere som dekker bystyret, byrådet og fungerende byrådsleder i Norges nest største by og representant for et av de største partiene i nasjonalforsamlingen. Det er den politiske karieren som gjør ham relevant for Wikipedia, ikke straffesaken. Hadde det ikke vært for politikken hadde aldri straffesaken blitt nevnt i noe annet enn kanskje en lokalavis. Wikipedia skal dekke det som er relevant for ettertiden, ikke mer eller mindre sladrestoff. Politikken er det overveiende sentrale i denne saken, ikke en liten straffesak. 3s (diskusjon) 21. feb 2013 kl. 15:21 (CET)

Bare så langt i år er narkosaken nevnt 91 ganger i norske aviser, i følge Atekst/Retriever. 373 ganger i fjor. At dette er såpass lite relevant som du skal ha det til er tull. Narkotikalovbrudd i denne skala er svært alvorlig, og at du bagatelliserer dette er for meg hårreisende. Har selv venner som har gått bort pga misbruk. Alt jeg krever er en lengre omtale. Og hva legger du i sladrestoff? Alt som stod i den opprinnelige artikkelen før den ble trimmet ned kunne man lese i dommen fra Oslo Tingrett. MyndigKvinne 21. feb 2013 kl. 15:34 (CET)

En Single Purpose Account for å få inn mer omtale av en tross alt liten straffesak i politikerbiografi. Den var ny. Til ditt glimrende argument om at den nynorske artikkelen er bedre; er det flere som har brukernavn MyndigKvinne eller er det du som har lagt inn 1500 bytes om saken der? Jeg tror ikke vi unngår at noen begynner med narkotika om det står 5 linjer mer om det i en politikerbiografi på Wikipedia, så jeg skjønner ikke helt hva det er du ønsker å oppnå. Balansen ser bra ut slik det er nå. 4 linjer om hva han har gjort før politikken, 5 linjer om politikerkarrieren og 1 linje om dommen må være passende. Når det gjelder massiv presseomtale; se WP:Øyeblikk. mvh, --Apple farmer (diskusjon) 21. feb 2013 kl. 15:45 (CET)

Nå er avsnittene om domfellelser i både Hoksrud- og Birkedal-artiklene barbert ned til passelig nivåer; jeg er enig i at de var for omfattende. Det er naturlig at Birkedal-saken får en noe mer utførlig omtale enn de to andre, siden den tross alt er langt mer alvorlig. Asav (diskusjon) 22. feb 2013 kl. 14:27 (CET)

I leksikalsk sammenheng mener jeg det er viktigere å fokusere på konsekvensene av saken enn selve handlingen. En sak som medfører at man trekker seg fra alle politiske verv er dermed viktigere enn en sak som ikke får slike politiske konsekvenser, men mindre viktig enn en sak som antas å påvirke et valgresultat el.l. - 4ing (diskusjon) 22. feb 2013 kl. 14:41 (CET)

Enig i at dette ble barbert ned. Enig i at politikere som har tråkka feil likebehandles sånn noenlunde. Enig at det skal være med, selv om hovedprinsippet i strafferetten er at domfelte skal få lov til å gjøre opp for seg. Dette er en stortingsrepresentant som har tråkka så feil at det skal vel en del til før han har noen politisk karriere igjen. Det som bør inn i den ene setningen er at han ble dømt for overtredelse av «straffeloven § 162 første ledd og legemiddelloven § 31 annet ledd jf. § 24 første ledd.» Det er veldig stor forskjell på å bli dømt for overtredelse av straffeloven § 162 først ledd og å bli dømt for overtredelse av andre eller tredje ledd [[1]]. Dette i tillegg til at det dreide seg om både bruk og erverv (begge etter første ledd). Jeg synes nok ikke dette er en fillesak, men den ene linjen kommer litt ut av proporsjoner når det ikke fremgår av artikkelen at det var første ledd han ble dømt for overtredelse av, se SSB statistikk for hvor mange som ble dømt for narkotikaforbrytelser og hvor mye som var grovt [[2]]. Dom på betinget fengsel og bot ble gitt til over 4000 personer i 2011 [[3]] så det er en ikke helt uvanlig reaksjon.. Stallo (diskusjon) 22. feb 2013 kl. 19:06 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Henning Warloe. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2017 kl. 13:26 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Henning Warloe. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 19. feb. 2021 kl. 14:54 (CET)[svar]

Fjernet udokumentert påstand om tittel som siviløkonom[rediger kilde]

Jeg har gjort denne redigeringen:

https://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Henning_Warloe&diff=24241196&oldid=24241192

-hvor jeg fjernet påstand om at Warloe er siviløkonom, noe han ifølge denne artikkelen ikke er:

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/rundlurt-av-sindre-finnes-dette-gir-aksjehandels-saken-en-ny-dimensjon/o/5-95-1620644

«Tidligere stortingsrepresentant for Høyre, Henning Warloe, derimot, som også har vært mangeårig byråd og et år fungerende byrådsleder i Bergen, sier til avisa Dagens Næringsliv at han synes hele saken er en storm i et vannglass. Han har også kalt seg siviløkonom og kjøpt denne ringen, til tross for at han, som Sindre, aldri leverte inn den avsluttende oppgaven.» Ulflarsen (diskusjon) 3. feb. 2024 kl. 22:18 (CET)[svar]