Diskusjon:Hans Rønningen (1904–1959)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Flyger?[rediger kilde]

Han var hele tiden maskinist(mekaniker), selv om han også hadde gått radioskole (telegrafist, mao.). I den grad kilder beskriver at han fløy eller hadde så og så mange flytimer (4000-5000 er nevnt i apostens 50-årsnotis), var det som maskinist eller telegrafist, både i DNL før og etter krigen, og i Norwegian Detachment. Har ikke lenger tilgang til VG-arkivet, men i en notis i Aftenposten etter bilulykken skrives det at han hadde flysertifikat (står ikke oppført som flyger i Marinens oversikt) (men aposten skriver samtidig at han var skvadronsjef, som heller ikke stemmer, han var teknisk sjef i skvadronen).

Men en annen ting som kunne vært interessant å finne mer ut av, er den MBE Aposten skriver han var tildelt. Paaln 17. apr 2011 kl. 13:50 (CEST)

Har føyd til MBE og to norske medaljer. Fint om du vil presisere teksten slik at den passer til den utdannelse og tjeneste han hadde. Vennlig hilsen, Ordensherre 17. apr 2011 kl. 15:22 (CEST)
Joa, men før jeg gjør noe altfor kategorisk, skulle det vært interessant å vite hva Jørgensen (som forresten selv døde i en ulykke en drøy måned etter at han skrev nekrologen til Rønningen, og som jeg har begynt en kladd på) skrev i nekrologen i VG som er brukt som referanse, i tilfelle jeg har oversett noe. Paaln 17. apr 2011 kl. 15:31 (CEST)
Har gravd i papirene og funnet VG-artikkelen. Det står ikke noe om at han var pilot. Av "nye" opplysninger fra nekrologen kan nevnes at han tok eksamen ved Rygge landbruksskole "etter fylte 50 år" og at han skrev dikt, blant annet et som han sommeren 1942 sendte til Nordahl Grieg. Det handlet om toktet han fikk Krigskorset for. Jørgensen skriver (fra MS Pacific Express) at han gjerne ville publisere dette brevet ved en "passende anledning". Han fikk gjerne ikke tid til det? Vel, dette ble kanskje mest en digresjon. Vennlig hilsen, Ordensherre 17. apr 2011 kl. 16:29 (CEST)

Dikter?[rediger kilde]

Han var vel kanhende maskinist på det toktet til Rørvik (?) da Nordahl Grieg var med og Grieg skrev diktet Flagget ?--Pmt (diskusjon) 9. feb 2013 kl. 14:10 (CET)

Overskriftene Andre verdenskrig, Etter krigen og Utmerkelser[rediger kilde]

Er det noen spesiell grunn til at disse ikke skal være med i artillelen her. Jeg la den til og har lagt den til i en del andre biografier for personer fra andre verdenskrig samtidig som jeg har flyttet utmerkelser nederst i artikkelen med stripene under --Pmt (diskusjon) 10. feb 2013 kl. 15:10 (CET)

OIsann leste vist litt feil her beklager Beklager --Pmt (diskusjon) 10. feb 2013 kl. 15:13 (CET)