Diskusjon:Hønefoss

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Hønefoss er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den blir ansett som spesielt lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.
Wikipedia Hønefoss har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 39, 2014.

Er det ikke best om historien kommer etterhverandre under et hovedpunkt. Slik som det er nå blir jeg bare forvirret av at Bruene over fossen plutselig kommer mitt i historien. Martin 6. mar 2005 kl.19:24 (UTC)

Det er gjort slik med hensikt, fordi hvert tema allikevel har ulik utvikling med hensyn til tidsepoker. Det er derfor umulig å gjøre det på en fornuftig måte silk du foreslå, uten å måtte hoppe fra tema til tema. Da blir det vanskelig å følge med tror jeg. ToB 6. mar 2005 kl.20:03 (UTC)

Ang. overskriften Sjøfartsbyen Hønefoss[rediger kilde]

Eftersom dette ankeret ble gitt som en gave fra en vennskapskommune i Nederland, har det da noen reel forbindelse til sjøsettingen av dampbåten? Noen kommentarer, bekreftelser /avkreftelser ? Jensemann 9. jun 2005 kl.22:50 (UTC)

Selvsagt har det det. Det ble gitt i gave, nettopp fordi Norges første dampbåt ble bygget og sjøsatt i Hønefoss. Mvh. Tbjornstad 10. jun 2005 kl.06:29 (UTC)

Navnet på Hønefoss[rediger kilde]

Da jeg gikk på skolen tror jeg at vi lærte at "høne" er en forvanskning av "Hen". Kan noen kommentere dette ?

Hilsen Utflyttet Ringeriking -Per Arne S.

Ja, man lærte mye rart før i tiden, men dette har neppe noen sammenheng. Tbjornstad 30. jun 2006 kl.15:27 (UTC)

Utvalgt artikkel i Mai 2005[rediger kilde]

Hei, ser at denne by/kommune-artikkelen var blant de første som ble nominert og vedtatt til anbefalt artikkel allerede 17. mai 2005, men fortsatt er den helt uten informasjon om idrettslige organisasjoner og bravader sommerstid såvel som vinterstid. Men bortsett fra det, står den vel til anbefalt? Noen som vil skrive et balansert avsnitt ? Undertegnede kan være noe behjelpelig med skøytehistorie, men kjenner ikke til hele bredden. Mvh Migrant (diskusjon) 7. feb 2013 kl. 22:00 (CET)

Preposisjon i eller på[rediger kilde]

Ifølge Språkrådet er «på» det normale. --Mvh Erik d.y. 19. jun. 2016 kl. 21:15 (CEST)[svar]

Jeg holder med Språkrådet. Jeg vil tro at det er naturlig for innfødte å si 'på Hønefoss', og det er helt klart sånn på både hønefossmål og ringeriksdialekt, men så er det det at mange i dag er innflyttere til distriktet. For dem er det kanskje mer naturlig å si 'i Hønefoss', og dette har nok påvirket dialektformen. I dag er derfor begge deler greit. På-formen er vel ellers naturlig å bruke om alle innlandsbyer? tB 20. jun. 2016 kl. 18:09 (CEST)[svar]
Vi hadde en som endret infoboksen til «i» i fjor ([1]), men det ble endret tilbake i dag. Jeg synes det samme som språkrådet, at «på» er naturlig.
Brødteksten bruker akkurat nå «i Hønefoss», men det er vel bare å endre til «på Hønefoss»? Mvh. Kjetil_r 19. sep. 2020 kl. 18:16 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Hønefoss. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2017 kl. 22:54 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Hønefoss. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. okt. 2018 kl. 07:00 (CEST)[svar]