Diskusjon:Green Lantern

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hvordan i all verden legger jeg ut bilder? Jeg finner det unødvendig at det skal være så utallige mange regler for dette! Dette usignerte innlegget ble skrevet av Grønne Lykt (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Reglene kan være strenge, men de er ikke unødvendige. Det kan bare benytte bilder på Wikipedia som er offentlig tilgjengelig, det vil si de som det ikke finnes opphavsrett på. Alle bilder som ligger på Wikipedia Commons kan legges inn. Beklageligvis er det få bilder fra tegneseriehefter som er tilgjengelige. --Finn Bjørklid 8. mar 2011 kl. 01:57 (CET)
Jeg forstår det egentlig men det er så blææ, for å putte det på en barnselig måte. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Grønne Lykt (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Det som vi ikke eier kan vi heller ikke bruke, og begge de to bildene som er på artikkelen nå kommer til å bli slettet av to grunner: de er lastet opp lokalt, men skal lastes opp på Commons, og begge har opphavsrett, og vi har derfor ikke lov til å vise dem. --Finn Bjørklid 8. mar 2011 kl. 03:04 (CET)

Så ta bilde fra den engelske wikipediaen? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Grønne Lykt (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Engelske Wikipedia har et annet opplegg, de aksepterer «Fair Use», en form for billedsitat, noen ingen andre wikispråk aksepterer. Det er selvsagt både dumt og forvirrende med et slikt skille, og det må komme en endring her snart. Men inntil videre kan bilder som kun eksisterer på engelske Wikipedia ikke brukes. Kun de på Commons.
Jeg har skrevet om innledningen, døpt artikkelen til Grønne Lykt, ettersom figuren het det i norske utgivelser. Du bør jobbe videre med historien om ham. Særlig siste del synes jeg er tildels forvirrende.
Husk også å signere dine innlegg på diskusjonssiden. Det er knappen ved siden av ikonet for Bilder i redigeringsvinduet. --Finn Bjørklid 8. mar 2011 kl. 15:55 (CET)

Artikkelen er blitt mye dårligere med norsk tittel og overdrevent norske vinkling. GL er en amerikansk tegneserie og har aldri spilt noen sentral rolle i norske serieutgivelser. Jeg har også en sterk mistanke om at GL har fått beholde sitt engelske navn i de eventuelle norskspråklige utgivelser han har opptrådt i på 1990-og 2000-tallet. Det holder å få med at serien i sin tid ble utgitt i Gigant, uten å referere til bestemte nummer av ddette heftet. For de fleste som er interessert i serien vil det være mye enklere å finne de engelskspråklige utgivelsene enn de norske. GL spiller en svært sentral rolle i dagens DC-univers og de gamle seriene er tilgjengelige for enhver i alskens samleutgaver. Ochnarezz 21. mai 2011 kl. 18:46 (CEST)[svar]



Forståelig det. Noen konkrete tips om hvordan jeg skal klare å få noen godkjente bilder? Og den siste delen er veldig komplisert. Jeg har fikset litt på den nå og mer ordnings skal skje med GL og andre DC karakterer.--Grønne Lykt 8. mar 2011 kl. 20:29 (CET)