Diskusjon:Gatlingvåpen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Gatlingvåpen er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Angående navning av våpenet: Google gir ikke noe godt svar på hva våpenet egentlig kalles på norsk, og jeg har ikke noen ordbok som hjelper meg noe. Det finnes en rekke varianter av "gatling gun" på norske websider, som åpenbart ikke er riktig. Jeg har valgt å kalle det "gatling" og "gatlingvåpen", på samme måte som "derringer" har blitt et ord på norsk, enda det er et våpen oppkalt etter en person. Harald Hansen 30. jan 2006 kl.12:56 (UTC)


Kortversjon, til evt bruk i portaler[rediger kilde]

Gatlingvåpen

Et gatlingvåpen er en mekanisk maskinkanon eller mitraljøse bygget på et prinsipp oppfunnet av den amerikanske oppfinneren Richard Jordan Gatling på midten av 1800-tallet. Den virker ved at et våpen med flere løp drives av en ekstern kraftkilde til å rotere rundt en senterakse. På veien rundt blir patroner ladet inn i kamrene, ett per løp, og hvert løp avfyres en gang per omdreining.
les mer