Diskusjon:Galgeberg (strøk)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Siste henrettelse[rediger kilde]

Den siste henrettelsen som det refereres til i 1864 foregikk på Etterstadsletta, ikke på Galgeberg. Den siste henrettelsen som faktisk foregikk på Galgeberg, var i 1815 (Anders Flatebydalen). Dette usignerte innlegget ble skrevet av 195.18.130.66 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Det er helt korrekt. Billedteksten er endret. --PaulVIF 2. mar 2008 kl. 13:37 (CET)

Slutten på St. Halvards gate og starten på Strømsveien[rediger kilde]

Artikkelen har lenge vært formulert ut fra den feilaktige antakelsen at Strømstveien starter i Galgebergkrysset. Det korrekte er at St. Halvards gate fortsetter gjennom Galgebergkrysset, forbi Galgeberg 3 og fram til litt forbi midten på det store teglsteinshuset der den gamle transformator- og koblingsstasjonen til Hafslund ligger. (Kafé Eno skrått oppover på motsatt side har navn av huset det ligger i med adresse Strømsveien 1.)

Jeg endret derfor teksten slik at det blir korrekt ut fra at Galgeberg 3 ikke ligger inntil Strømsveien. – Mortenoslash 23. feb 2010 kl. 14:47 (CET)

Ingen uenighet om den nyanseringen. Nevnte bygning er skiltet med St. Halvards gate og dette kommer også fram av St. Halvards gate (Oslo). PaulVIF 23. feb 2010 kl. 15:13 (CET)
Var faktisk jeg som la det inn i den artikkelen også. :o)
Bodde på den tida fremdeles i St. Halvards gate 67, og var så grundig lei av stadig å måtte forklare at, nei, jeg bor ikke i Strømsveien, og jo, det er fordi Strømsveien ikke starter før rundt 50-60 meter oppforbi kollektivtrafikkbommen.
Derfor har jeg tatt meg tid til å leite fram informasjon om det. Det er i følge et gammelt kart jeg fant online altså ei kortliva bygrense (1859-1878) som gikk akkurat på det stedet. I følge samme kartet planla bystyret den gang også å forlenge Smålensgata slik at det hadde blitt et kryss der, og dermed et naturlig sted å skifte navn på gata.
Ser forresten av Enebakkveien (Oslo) trenger litt rydding i lista over tilstøtende gater, tydeligvis delvis i sammenheng med akkurat den misforståelsen at Strømsveien starter i Galgebergkrysset, så jeg gjør det straks. – Mortenoslash 24. feb 2010 kl. 10:44 (CET)

Hvorfor referansekrav?[rediger kilde]

Noen har lagt til et «trenger referanse» bak oppføringen av «lokal uttale». Hvorfor? Denne uttalen er godt kjent av alle innfødte Oslo-folk over 50, og sammenfaller med allminnelig uttale på tradisjonelt Oslo-mål.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 178.74.21.185 (diskusjon · bidrag) 23. apr 2017 kl. 11:02:28 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

For en stund siden forsøkte jeg faktisk i flere timer å finne en referanse på uttalen. Jeg sier selv /gæɫjəbær/, men har opplevd at yngre folk (under ca. 40 kanskje) synes dette er veldig fremmed. Det hadde faktisk vært veldig fint å ha en god kilde å vise til, folk som er skeptiske til /gæɫjəbær/-uttalen aksepterer vanligvis ikke «alle lokale som er litt opp i årene vet jo det»-argumentasjon. Hilsen Kjetil_r 23. apr. 2017 kl. 11:33 (CEST)[svar]

Splitte opp gate / strøk[rediger kilde]

Det er litt uheldig at artikkelen både omtaler gaten Galgeberg og strøket Galgeberg i samme artikkel på denne måten; vi gjør det vanligvis ikke slik på Wikipedia. Jeg splitter derfor opp artikkelen nå, etter modell av Grønland (strøk) / Grønland (Oslo). Hilsen Kjetil_r 23. apr. 2017 kl. 11:42 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Galgeberg (strøk). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 18. nov. 2023 kl. 09:07 (CET)[svar]