Diskusjon:Frederic Hauge

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Arkiver

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Frederic Hauge. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. okt. 2017 kl. 01:16 (CEST)[svar]

Fjerning av referansebelagt materiale[rediger kilde]

Hvorfor ble dette avsnittet fjernet [1]

På vei til en konferanse høsten 1989 sammen med Morten Harket ble Hauge arrestert i Osaka, Japan, etter at tollere fant seks gram hasj i sigarettpakken hans. Saken ble senere henlagt.[1]

I 2006 ble Hauge nok en gang arrestert, denne gangen etter at en politihund ble oppmerksom på ti gram hasj i lommene hans under Stavernfestivalen utenfor Larvik.[2][3] Denne gang vedtok Hauge en bot på 10 000 kroner for oppbevaring.

Nsaa (diskusjon) 3. mar. 2019 kl. 17:36 (CET)[svar]

  1. ^ Ole Mathismoen (3. juli 2006). «Hatet av direktørene – elsket av deres døtre». Aftenposten. Besøkt 11. oktober 2011. 
  2. ^ NTB (22. august 2006). «Støtter Bellona-topp tross hasj-arrestasjon». Dagens Næringsliv. Besøkt 11. oktober 2011. 
  3. ^ Jørn-Tore Sandbrekkene (29. august 2006). «Hauge godtar narkobot». Østlands-Posten. Besøkt 11. oktober 2011. 
Bør settes tilbake i artikkelen. Url-ene bør endres siden artiklene er flyttet. [[2]] + [[3]] samme artikkel i Østlandsposten. [[4]] ligger bak betalmur, men jeg kan bekrefte at den underbygger det som står i teksten. På papir står artikkelen i «Hatet av direktørene elsket av deres døtre» Aftenposten Amag 09.06.2006 side 8 Seksjon: Amagasinet Forfatter: Mathismoen Ole hvor det står «Da du ble arrestert i Japan med hasj i røykpakken, var oppslagene av mer personlig karakter. Nå, så mange år etterpå, kan du vel fortelle sannheten? Åhh... har fortalt sannheten hele tiden, jeg. Tok med feil røykpakke fra en fest i Oslo før jeg stormet til flyplassen sammen med Morten Harket. Japanerne trodde det var sant, og det får snart Norge tro på også. »
- Episoden i 1989 i Japan kan omskrives med dato, størrelse på advokatregningen og kort om hva som skjedde. Referanser i norske aviser:
  • «At Morten Harket skal ha tilbudt seg å betale hele advokathonoraret for meg er reinspikket løgn. Regningen er dessuten på 30.000 kroner, ikke 100.000, sier Bellona-leder Frederic Hauge til Vårt Land på telefonen fra Santa Barbara i California.» ... «det befant seg hasj i en sigarettpakke Hauge hadde med seg ved ankomst Osaka 2. september.» .. « I utgangspunktet er avtalen med advokat Mitsuyuki Suga selvfølgelig at jeg betaler. Men jeg har jo vært på en tjenestereise for Bellona, og om Bellona eventuelt blir med og tar smellen får de øvrige i styret finne ut når jeg er tilbake, sier Hauge ifølge Vårt Land, og benekter at hans venn a-ha-vokalisten skal ha tilbudt seg å betale regningen» «MORTEN HARKET BETALER IKKE FOR FREDERIC HAUGE» NTBtekst 16.09.1989
  • «Politiet ønsker dermed ikke å si hverken det ene eller det andre om Hauges skyld eller uskyld - Vi akter ikke å innlede noen form for etteforskning mot ham. Men det kan bli aktuelt å innkalle Hauge til vitneavhør i saken, sier Truls Fyhn. - Men har ikke "Per" ført bevis for sin skyld? - Vi har ikke sett harsjklumpen. En sigaretteske er en sigaretteske. Vi har ikke fått papirer fra japanske politi.» «Skeptisk narko-politi» av Vidar Meisingseth i VG 19.9.1989 side 9
  • «Onsdag 13. september kan Aftenposten melde fra Osaka at de japanske påtalemyndigheter har besluttet å droppe saken mot Frederic Hauge: "Vi mangler bevis på at han ikke snakker sant, og efterhvert kom vi rett og slett til å stole på Hauges versjon. I tillegg kommer at det er en utvikling i saken i Oslo hvor det foreligger en tilståelse fra en annen person . . . jeg håper det som er skjedd her, ikke vil skade Hauge," sa Kentaro Taki. Dermed er Bellonalederens ry i hendene på norsk narkotikapoliti. Neste dag (14/9) kan Dagbladet melde at Frederic Hauges venner står i kø for å renvaske ham for narkomistanken. "En rekke personer har tatt kontakt med oss," forteller fungerende sjef for narkosekjonen, Harald Normann. Hvor mange det er, vil han ikke ut med - til Dagbladet.» i artikkelen: «MIN MENING Narkohund uten lenke» Aftenposten Morgen 21.09.1989 side 2 Forfatter: HARKET HåKON
--ツDyveldi☯ prat ✉ post 3. mar. 2019 kl. 18:38 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Frederic Hauge. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. aug. 2021 kl. 17:48 (CEST)[svar]