Diskusjon:Frankrikes statsminister

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Le PREMIER ministre ...[rediger kilde]

Premierminister!? Er ikke det vel pedantisk? Jeg har aldri hørt det ordet brukt på norsk noensinne. Norsk presse og norske myndigheter bruker konsekvent statsminister. Jeg får riktignok 588 treff på premierminister på Google: dokumenter på norsk, men mange av dem er åpenbart slett ikke på norsk.--AT 30. mai 2007 kl. 22:43 (CEST)[svar]

Det beste er å unngå titler, der det kan unngås. F.eks. er overskriften «statsministre under andre republikk» endret til «Andre republikk». Så får man heller innledningsvis forklare når denne embedstittelen fikk sitt nåværende navn, og hvilke navn som er blitt brukt tidligere, under andre tidsperioder. Ved å skrive «Andre republikk» unngår man også debatten om hvorvidt det heter statsminister eller premierminister. --Ranværing 21. okt 2007 kl. 04:11 (CEST)

Jeg tror noen bør ta tak i dette igjen. I innledningen til artikkelen står det (som i tittelen) om Frankrikes premierminister, men i neste avsnitt står «Den nåværende statsministeren...» uten noen som helst forklaring på hvorfor man plutselig bytter begrep. Enten bør dette forklares i artikkelen, eller så bør artikkelen flyttes til Frankrikes statsminister, som er det vanlige begrepet på norsk. Blue Elf 5. jun 2008 kl. 10:10 (CEST)

Foreslår flytting[rediger kilde]

Artikkelen bør flyttes til Frankrikes statsminister (som bør slettes som omdirigering). «Premierminister» er svært sjeldent brukt på norsk, om i det hele tatt. Vennlig hilsen, Ordensherre (diskusjon) 18. okt 2012 kl. 16:12 (CEST)

Enig, flyttet. – Danmichaelo (δ) 18. okt 2012 kl. 17:32 (CEST)

Referanser ?[rediger kilde]

Undertegnede oppdaterte setningen over tabellene med informasjonen om Edouard Philippe's avløsning av Bernard Cazeneuve som statsminister, på basis av det som sto nederst i tabellene.

Så efterlyser noen en referanse på akkurat den setningen - men der finnes ikke en eneste referanse noensteds på siden, og dette legger man ikke merke til, eller gjør noe med ???

Altså, spørsmålet er: Hvorfor efterlyses ikke referanser på hele listen ???

Autokefal Dialytiker (diskusjon) 1. okt. 2018 kl. 00:36 (CEST)[svar]