Diskusjon:Fotografi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Første permanente foto, heliografi, var i 1826 av fransmannen Joseph Nicéphore Niépce. Daguerrotypi (1839), første offentliggjort. Sølvbelagte kobberplater som etter eksponering ble framkalt i kvikksølvdamp. Negativ funnet opp rundt 1860. Impresjonismen. (Kilde: "Tegn i tid" av Kjell Jørgen Riegels Holbye) 84.48.16.203 17. jun 2007 kl. 12:16 (CEST)

Artikkelen er moden for omfattende redigering, bedret presisjon og mer fakta om fotografi både som teknologi og kommunikasjonsmedium. Toralf Sandåker 8. sep 2007 kl. 06:45 (CEST)

Artikkelen bør kanskje flyttes?[rediger kilde]

Artikkelen om "fotografi" bør etter min mening flyttes til "Teknologi og vitenskap". Fotografi er en teknisk fremstillingsmåte av bilder som brukes oftere til dokumentasjon, nyheter, saksillustrasjon og "memorering", enn til kunst. Mens fotografi er selve teknologien, vil situasjonen og fotografens intensjon avgjøre om bildet er dokumentasjon, kunst el.l. Kunsten ligger ikke i teknikken bak hvordan bildet fremstilles. Toralf Sandåker 8. sep 2007 kl. 06:42 (CEST)

"Fotografi" - ny oppføring?[rediger kilde]

Jeg er inhabil her, og oppfordrer evt. andre til å skrive artikkelen om tidsskriftet "Fotografi", som har eksistert i snart 40 år i Norge, og dermed er landets eldste fagtidsskrift om fotografi.

Fotografi har et nettsted (www.fotografi.no), med en selvstendig redaksjon, og en papirutgave, som utkommer 8 ganger pr. år. Begge eies av Forlaget Fotografi. Mer info på nettstedet.

NB! Undertegnede er fast tilknyttet papirmagasinet Fotografi som teknisk redaktør, men ikke medeier i selskapet som gir ut tidsskriftet. Toralf Sandåker 8. sep 2007 kl. 06:38 (CEST)

Fantastisk kjempeflott hvis du rydder opp og utvider denne artikkelen! Du finner lenker til hjelpesider på din egen diskusjonside Brukerdiskusjon:Toralfsan. Viktigst er kanskje å lese Wikipedia:Stilmanual. Det gjelder å skrive riktig, men samtidig konsentrert og ikke minst lett tilgjengelig. Språket bør være enkelt, og stoffet bør struktureres i en disposisjon med naturlige seksjoner. Husk at wikipedia brukes både av fagfolk og skolebarn. Sjekk gjerne utenlandske artikler om det samme emnet i lenkene du finner i venstremargen. Engelsk wikipedia er som regel best, og enkelte ganger holder det med å oversette direkte derfra, men slett ikke alltid. Tysk wikipedia er også vanligvis veldig grundig. Også svenskspråklig wikipedia har mange flere og ofte grundigere artikler enn den norske bokmålsversjonen. Nynorsk-versjonen har få artikler, men har ofte mye bedre formuleringer enn i de tilsvarende artiklene på bokmål. Hvis du vil gjøre det ekstra skikkelig, kan du dessuten dobbeltsjekke definisjoner og forklaringer i andre norske oppslagsverk og ordbøker, bare du passer på å ikke sitere tekst ordrett dersom den er beskyttet av opphavsrett. Og ikke vær redd for å rydde dersom du synes det blir bedre. Du trenger forresten ikke gjøre alt på en gang. Wikipedia er en dugnad der alle gode bidrag, små eller store, gjør nettleksikonet stadig bedre. Takk for at du bidrar med fagkunnskapen din!
Artikkelen er forøvrig oppført i flere kategorier, deriblant kategorien kategori:fotografi som igjen er en underkategori av blant annet kategori:teknologi.
Ellers: Du må mer enn gjerne lage en artikkel om tidsskriftet Fotografi. Det gjør selvsagt ingenting om du er direkte involvert dersom du bare uttrykker deg nøytralt og saklig og teksten er fri for sjenerende egenreklame og selvskryt. Det er antakelig mye lettere for deg å skrive artikkelen enn for de fleste andre. Så kom igjen, Toralf!
Wolfmann 8. sep 2007 kl. 12:06 (CEST)