Diskusjon:Flertallsvalg

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Duvergers lov er en integrert del av dette med flertallsvalg i enmannskretser, og jeg ser ingen grunn til at det skal være to artikler.--Pungmose 25. mai 2006 kl.19:43 (UTC)

Jeg kan ikke se hvorfor vi ikke bør ha to artikler. Ser man på en:Duverger's law og en:Plurality voting system dekker førstnevnte loven i detalj, mens sistnevnte dekker valgordningen i detalj. Begge er såpass lange at de bør stå på egne ben, og jeg tror mange av de som vil vite hvordan valgordningen fungerer i praksis og hvor den brukes ikke nødvendigvis leter etter prinsippet bak. Cnyborg 25. mai 2006 kl.19:56 (UTC)

Enig med Cnyborg. Dessuten er Duvergers lov også relatert til to-partisystemer, som også bør ha en egen artikkel (husker ikke i farta om jeg har skrevet noe om dette). Flertallsvalg i enmannskretser er i likhet med proporsjonal representasjon en valgordning, noe vi ideelt sett burde hatt artikler om. Det hadde forøvrig vært fint å få tak i flere folk innen statsvitenskap/sammenlignende politikk. Feltet er alt for dårlig dekket, og jeg har vanskelig kapasitet til å ta meg av alt. Har vurdert å sette opp "wikipedia trenger flere medarbeidere" ved Universitetet i Bergen (jeg bor i Bergen og tar ekstrakurs innen sammenlignende politikk der). Problemet er ikke at det er to eller tre artikler, problemet er snarere å få flere folk til å gjøre hver artikkel god nok. Men så har jeg da også lagt til at den ene artikkelen er alt for kort (politikk-stubb). For øyeblikket er det andre områder innen feltet jeg føler mer for (det må nødvendigvis være litt lyst-basert, så lenge man gjør det på frivillig basis. Oddeivind