Diskusjon:Fløien stasjon

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Utsikt over Bergenshalvøyen? - Greit at sentrum er en halvøy, men begrepet Bergenshalvøyen dekker hele Bergen og Os kommune. Navnet finner man igjen i f.eks BKK - Bergenhalvøyens kommunale kraftlag. Man har mao ikke utsikt over denne halvøyen fra Fløyen :)

______ Jeg som Bergenser ville byttet om på navnene og kaldt artikkelen Fløyen. I alle Bergenseres bevissthet er det rett navn. -Nina- 18. nov 2004 kl.00:18 (UTC)

Dette viser at Fløyfjellet kan være misvisende:

Klippet fra en artikkel om Svolvær: Når det gjelder navnet Svolvær er det gjettet på at stedet har fått navn etter det svulmende berget underFløyfjellet . Dette er imidlertid en høyst ordinær fjellformasjon i Lofoten, så dette berget er neppe karakteristisk nok til å peke ut stedet. Jeg har i artikkelen ”Svolvær, havna, fisket og handelen” fremsatt teorien at første stavelse, Svol betegner den beskyttende havna, og stavelsen vær betegner veide- eller fiskested ved havet, altså at Svolvær rett og slett betyr ”Fiskerihavn”, en god identifikasjonsbeskrivelse av den beskyttende rommelige havna som lå så nær de kjente fiskeplassene. http://66.102.9.104/search?q=cache:A1tkkshLrbwJ:www.svolvaer-historielag.com/svolvaernavnet.htm+Fløyfjellet&hl=no -Nina- 18. nov 2004 kl.00:37 (UTC)

Jeg var i tvil. Selv har jeg vært av den oppfattelsen at "Fløyfjellet" er er mer offisielt korrekt enn "Fløyen", selv om jeg selvsagt er klar over at sistnevnte er mest vanlig i dagligtale. Men jeg er på ingen måte særlig sikker i min sak. Dersom du eller noen andre kan komme med noen referanser som kan oppklare i den ene eller andre retningen, så vil det bli satt pris på. Jeg skal undersøke litt selv. Ellers synes jeg det ikke er særlig relevant for diskusjonen at det finnes andre fjell med samme navn. Kissa

Se på lenken under. Fløyen er det offisielle navnet. Kan gå inn i leksika, byhistorier etc om du vil men jeg er helt sikker på dette-Nina- 18. nov 2004 kl.01:05 (UTC) ____ Med Fløibanen tar det kun 8 minutter å se hele Bergen.

Fløibanen er en av Norges mest kjente attraksjoner, og Skandinavias eneste av sitt slag. Reisen starter midt i sentrum, kun 150 meter fra Fisketorget og Bryggen. Den spennende turen til fjells er i seg selv en fantastisk opplevelse.

Fra Fløyen, som ligger 320 moh, kan du nyte den vakre utsikten, studere alle detaljer i bybildet og samtidig se innseilingen og fjordene som omkranser Bergen. På toppen finner du et fantastisk område med vakker natur og mange turmuligheter. På Fløyen er det også restaurant, kafe, souvenirbutikk og lekepark. http://www.visitbergen.com/default.asp?sp=NO&p=2&layout=4&intro=1542_1&atraklist=on&bhcp=1 Dette kan jeg finn på nettet nå setter stor pris på om det blir endret -Nina- 18. nov 2004 kl.01:15 (UTC)

Du kan flytte artiklen til Fløyen ved å trykke på "flytt" øverst på siden. Wolfram 18. nov 2004 kl.01:21 (UTC)


Vel, Storenorskeleksikon.no bruker "Fløyfjellet" som navn på artikkelen sin, men bruker "Fløyen" i brødteksten, uten å presisere noe videre. I artikkelen for Ulriken brukes bare "Ulriken" i tittelen, mens brødteksten går rett på forklaringen. :)
[1] og
[2]
Kissa 18. nov 2004 kl.01:25 (UTC)

Bergen Kommune bruker konsekvent Fløyen http://www.bergen.kommune.no/byfjell_/ekstern/-Nina- 18. nov 2004 kl.01:27 (UTC)

Ikke konsekvent, nei: http://www.bergen.kommune.no/info/spmal.html Kissa

Er sikker i min sak og flyttet den. Dere vil vel ikke at Bergensere skal le av dere? -Nina- 18. nov 2004 kl.01:37 (UTC)

Greit nok at du flyttet den, selv om jeg ikke synes vi kom til noen fullgod oppklaring. Jeg er forresten selv bergenser, og dødsens alvorlig. :) Kissa

Ser du på det kartet som følger reguleringsplanen som ligger på Bergen Kommune ser du at det finnes en fjelltopp i området som kalles Fløyfjellet mens hele området kalles Fløyen.-Nina- 18. nov 2004 kl.01:56 (UTC)

Jaha. Den distinksjonen var ny for meg. Og jeg må si at jeg finner den litt underlig. Om noe, så synes jeg det omvendte ville være mer naturlig, altså å kallet hele fjellområdet for "...fjellet", mer i pakt med vanlig bruk av språket i slike sammenhenger. Uansett, jeg har ingen sterke meninger om temaet, annet enn en viss nysgjerrighet i slike detaljer om byen, så jeg har ikke noe problem med å akseptere flyttingen. Kissa 18. nov 2004 kl.02:12 (UTC)
Også Caplex kaller fjellet for Fløyfjellet: [3]. Men nå skal jeg la det ligge. Kissa

Fløyen vs. Fløyfjellet[rediger kilde]

Hvis en bruker Statens Kartverks tjeneste Norgesglasset og velger StedsnavnSøk etter stedsnavn og så skriver Fløyen og velger Søk og gjør tilsvarende for Fløyfjellet, så ser en at Fløyen og Fløyfjellet markeres som to forskjellige steder og havner i to forskjellige kategorier. Fløyfjellet er kategorisert som fjell, mens Fløyen er kategorisert som et utsiktspunkt (på Fløyfjellet). Fløyen ligger noe lavere enn toppen av Fløyfjellet.

Jeg er ikke lokalkjent i Bergen, og det kan hende at man i Bergen ofte kaller hele Fløyfjellet for Fløyen (for å gjøre det enkelt), men det ser altså ut til at Statens Kartverk skiller mellom de to. Kanskje burde også artikkelen skille på samme på måte, men også få frem hva som er vanlig å bruke i dagligtale?

– Peter J. Acklam 21. des 2004 kl.12:29 (UTC)

Jeg prøvde å få dette frem i diskusjonen overfor. Turistatraksjonen er utsiktspunktet Fløyen og artikkelen handler mest om den. Jeg skal prøve å få tatt en tur opp dit i januar og få tatt noen bilder og da kan det passe å skrive om artikkelen. -Nina- 21. des 2004 kl.18:56 (UTC)

Jeg ser at formuleringen «Fløyfjellet er navnet på fjelltoppen» har blitt innlemmet i artikkelen. Jeg synes det er uheldig, eftersom jeg langt ifra er blitt overbevist (i diskusjonen her) om det faktisk er tilfellet, dersom formuleringen er ment som «fjelltoppen, men ikke fjellet». At kartet markerer Fløyfjellet som et punkt er korrekt, men den markerer også fjellet som «Flöyfj». Den nevnte kartnettsiden beskriver også Fløyen som et «utsiktspunkt», men Fløyfjellet som et «fjell». Dette er også min oppfatning. Fjellet og fjelltoppen heter Fløyfjellet, men området med restauranten og Fløibanestasjonen er Fløyen. Jeg går til nød med på at artikkelen heter Fløyen, selv om jeg mener det er mindre korrekt enn alternativet, men jeg fjerner den nevnte formuleringen, fordi jeg mener den er misvisende. Kissa 16. feb 2005 kl.23:33 (UTC)

Helt greit det prøvde bare å få til et skille slik en ønsket, se overfor. -Nina- 16. feb 2005 kl.23:39 (UTC)
Ok. Hva med noe a la «Fløyen er navnet på det populære området ved toppen av Fløibanen, og Fløyfjellet er navnet på fjelltoppen og hele fjellet. Det er dog vanlig å bruke begge navnene om hverandre, både i formelle og uformelle sammenhenger.»? Kissa

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fløien stasjon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. jul. 2017 kl. 13:25 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fløien stasjon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 25. des. 2021 kl. 07:07 (CET)[svar]