Diskusjon:Firehjulsdrift

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

"Viskosedifferensial", "senterdifferensial med viskosesperre"

Er litt usikker på hva som menes her. På VW Syncro er det en viskosekobling som fungerer nesten som en differensial med differensialbrems - er det det som menes? Dette er ikke en differensial i den vanlige betydningen med kronhjul, pinjong osv., kun en slurekobling som biter seg fast pga varmgang ved hastighetsforskjell. Etter min mening burde en erstatte "viskosedifferensial" med "viskosekobling" og "senterdifferesial med viskosesperre" med "senterdifferensial med viskosebrems". KG 14. feb 2007 kl. 23:01 (CET)

Høres greit ut. Harald Hansen 16. feb 2007 kl. 14:09 (CET)

Navnet på artikkelen[rediger kilde]

Tenkte jeg skulle begynne å rydde litt i denne artikkelen. I den forbindelse tenkte jeg at navnet kunne favne litt videre, slik at kjøretøyer med drift på seks eller åtte hjul også ble tatt med. Det virker litt kunstig å har artiklene sekshjulstrekk og åttehjulstrekk, når det allikevel er samme teknologien det er snakk om. Hva med allhjulstrekk eller allhjulsdrift? Harald Hansen 2. mar 2007 kl. 09:05 (CET)

flerakseldrift?Favner også det tilfellet at en ikke har drift på alle hjulKG 2. mar 2007 kl. 16:39 (CET)

En differensials virkemåte, og de forskjellige differensialtypene hører vel hjemme i differensial og ikke i firehjulstrekk? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 139.118.10.8 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Enig i at det synes fornuftig å flytte de delene av artikkelen som er ren beskivelse av differensialer til artikkelen differensial. KjellG 27. mar 2007 kl. 13:27 (CEST)
Også enig, men det var det å begynne på oppgaven, da... :) Harald Hansen 27. mar 2007 kl. 15:46 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Firehjulstrekk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 17:33 (CEST)[svar]