Diskusjon:Finnmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

FINNMARK[rediger kilde]

Faktabeskrivningene mangler vitenskapelige kilder. Dårlig beskrivelse om fylket. Språkmessig må denne siden vaskes grammatisk og faktamessig. Farlig å slenge ut påstander som kan se ut som faktabeskrivelser, uten at dette er oppgitt ved troverdige kilder. Dette skal ikke en leksikalsk side opplyse om uten dokumentasjon er fastslått. Mathisgu 30. des 2006 kl. 03:27 (CET)


stamflyplasser... hvis man ser på siden stamlufthavn så er hverken kirkenes, alta eller lakselv listet der. derfor bør dette avsnittet endres til noe annet.

noe er i alle fall feil. ;)

Fra http://www.fifo.no/finnstat/samferdsel/persontrafikk%20med%20fly.htm: I 2005 var det til sammen 769 250 inn og utreiser fra flyplassene i Finnmark. De fleste inn og utreisene (555 053 eller 72 prosent) skjedde ved en av Finnmarks tre stamflyplasser - Alta, Lakselv (Banak/North Cape Airport) og Kirkenes (Høybuktmoen). De resterende (214 197 eller 28 prosent) reiste til eller fra en av de åtte regionale flyplassene i fylket - Hasvik, Hammerfest, Honningsvåg (Valan), Mehamn, Berlevåg, Båtsfjord, Vadsø og Vardø (Svartnes).
Her kalles de tre flyplassene for stamflyplasser. Det ser for meg ut til å bekrefte Finnmarkartikkelens opplysninger om stamflyplasser. Haros 30. des 2006 kl. 14:01 (CET)


Jeg synes det som står om næring og snøhvit feltet burde endres. Slik teksten står nå kan det tyde på at Snøhvit er et oljefelt, noe som ikke stemmer, det er et gassfelt. Og selv synes jeg teksten er for opptimistisk i forhold til petroleumvirksomhet(olje/gass) i Finnmark. FAFO raporten som kom ut i fjord har konkludert med at Snøhvit alerede kan ha nåd toppnivået.

Språk[rediger kilde]

Endra trespråklig til flerspråklig. Dette fordi samisk ikke er ett språk, men flere. Utenom Nordsamisk har også østsamisk/skoltesamisk vært talt i fylket.Tordenskrall 2. feb 2009 kl. 18:49 (CET)

Kartet over kommunene i fylket[rediger kilde]

Flott kart, men hvilke kommuner ligger hvor? noorse 22. mai 2009 kl. 18:24 (CEST)

En anna pussig ting, er at Vardø Lufthavn, Svartnes er eneste av elleve flyplasser som er merka av på kartet.Tordenskrall 23. mai 2009 kl. 13:50 (CEST)
Snakker dere om samme kart? (Tordenskrall snakker om det første; det andre har ingen avmerkinger.) — the Sidhekin (d) 23. mai 2009 kl. 18:42 (CEST)
Tenkte ikke på det :P Tordenskrall 24. mai 2009 kl. 15:10 (CEST)

Påstander[rediger kilde]

Fra Alta og innover mot Karasjok og Kautokeino finner vi de høyeste temperaturene. Myggen er om sommeren kjent blant de som ferierer der, som den største plagen, særlig på vidda. Er påstander uten noen referanser eller andre henvisninger. Om temperaturer gjelder dette, med eller uten værstatistikk, sjølsagt for alle innlandsdeler av Finnmark dvs i alle fall Porsanger, Tana og Sør-Varanger i tillegg til de kommunene som er lista opp her. Når det gjelder mygg så føler jeg at man bare slenger ut ei linje basert på myten om all mygga i Finnmark. Klart er det mygg, men det er ikke heile sommeren, det har mer å si i hvilket landskap du er i enn om du er i Finnmark eller Troms etc, synes den setninga er heilt håplaus for å være heilt ærlig og fantastisk uensyklopedisk. Tordenskrall 24. mai 2009 kl. 15:17 (CEST)

20. mars 1663 utstedte Christian V en kongelig forordning om postruten[rediger kilde]

Jeg vil ikke redigere dette nå, for jeg har ikke nok kunnskaper foreløpig, men setninga "20. mars 1663 utstedte Christian V en kongelig forordning om postruten" skurrer, for i 1663 var jo Fredrik 3. konge. Kanskje er det bare årstallet som er feil? Ville bare gjøre oppmerksom på det. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Ringelvio (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Flott du gjør oppmerksom på feil. Det bør nok rettes på, ja. Jeg kjenner ikke heller de korrekte fakta her, så nå har jeg bare gjort setninga veldig rund og etterlyst referanse. Mvh. Iselilja (diskusjon) 11. des 2012 kl. 07:23 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Finnmark. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 17:24 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Finnmark. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. okt. 2017 kl. 00:52 (CEST)