Diskusjon:Finlandshette

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

at engelske kvinner strikket slike hetter under Krimkrigen for å gjøre det lettere for soldatene å holde ut kulden - var det ikke slik at soldatene selv frøs slik at det begynte med at de tok noe ekstra store ullsokker, klippet hull til øyne og munn, og dro sokkene (av alle krefter) over hodet? Og at engelske koner/enker deretter begynte å strikke spesiallagde plagg? Mats Tande 26. aug 2005 kl.18:49 (UTC)

Har du noen kilde? Jeg har ikke hørt den versjonen, og har alltid oppfattet det som at det er et eldre plagg, som fikk dette navnet på grunn av den spesielle situasjonen under Krimkrigen. Cnyborg 26. aug 2005 kl.19:12 (UTC)
Har hørt det flere steder, men kommer selvsagt ikke på hvor det var nå, utenom at det er nevnt i bøkene til Garry Douglas Kilworth - han har skrevet fire bøker om hendelsene i Krimkrigen (med oppdiktede personer). — Jeg skjønner Wikipedia må ha bedre dokumentasjon enn som så, og skal prøve å finne online kilder. Mats Tande 26. aug 2005 kl.20:43 (UTC)
Jeg tror det var Ctande som skrev det som står nå; kanskje han kan huske hva som var hans kilde. Cnyborg 26. aug 2005 kl.20:48 (UTC)

Belastning?[rediger kilde]

Belastning for finner, for en hette som blant annet blir brukt av kriminelle (men også av andre), hahah! Hvis noen mener det er sant burde de heller ikke si balaklava som er en del av byen Sevastopol, det kan jo bli en belastning for dem også. Det finnes jo mange kriminelle som bruker gensere og ordet genser kommer av øyen Guernsey, det må jo fjernes!!! Faktisk burde alle ting som kan være negative fjernes fra språket så ingen blir fornærmet, for eksempel neger osv. (Jeg sier neger og negerrase, men er ikke rasistisk)


PS:Ikke fjern alt det som andre skriver på Wikipedia, les det grundig og gi en god begrunnelse for å fjerne det.

Begrunnelsen er vel at dette er et leksikon og da gjengir vi fakta (altså at finner føler seg støtt), om de burde føle seg støtt hører ikke hjemme her. Reinhard Heydt 4. feb 2008 kl. 15:46 (CET)

Finlandshette[rediger kilde]

Begrepet finlandshette skal komme av at under vinterkrigen, så strikket nordmenn dem til finnene. Tror de var mer åpne i ansiktet, og i allefall med mer enn hull til øynene. --Strappado 23. mar 2008 kl. 15:09 (CET)

En kvinnelig nynazistisk aktivist noe paradoksalt iført finlandshette[rediger kilde]

Jeg humret litt når jeg leste dette, men det stemmer ikke helt av to grunner: Dette er a) i tilfelle ironi og ikke et paradoks, og b) finlandshetta bæres for å skjule identiteten til kvinnen, ikke på grunn av religiøse årsaker og/eller at hun har blitt tvunget til å gå med den. Om det er noen flere som vil korrigere denne teksten stiller jeg meg bak det. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Oktoberstorm (diskusjon · bidrag) 11. feb 2013 kl. 06:56 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Kanskje bare slette "noe paradoksalt"? --Wikijens (diskusjon) 11. feb 2013 kl. 12:40 (CET)