Diskusjon:Festdagsreduksjonen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

"utarbeidet av Struensee"[rediger kilde]

Netop på grund af dette udtryk er den danske artikel omskrevet:

12. nov 2009, 20:40 Saddhiyama (diskussion | bidrag) (8.590 bytes) (Ny side: "Helligdagsreformen af 26. oktober 1770" er den seneste reform af danske helligdage i Danmark. Reformen afskaffede en række ældre helligdage, og kaldes derfor også ofte 'Hellig...)

og man kan læse i afsnittet "Struensees indflydelse":

Udarbejdelsen af reformen skete derfor før Struensee havde opnået den endelige magt i regeringen, som han først opnåede hen over sommeren dette år, og den eneste indflydelse han har haft er at han har accepteret reformen og fået kongen til at underskrive den. Så selv om Struensee accepterede reformen var den ikke et produkt af hans regime. Historikeren Edvard Holm udtalte endda at hvis reformen havde været udarbejdet af Struensee, så havde endnu flere helligdage været fjernet. Men trods dette faktum blev det allerede i samtiden en udbredt forestilling at det var Struensee som stod bag, og denne forestilling blev videreført i senere tiders populærhistoriske litteratur.

Jeg indsætter denne oplysning for at norske læsere ikke skal lide unødigt under "... senere tiders populærhistoriske litteratur." -- Mvh PHansen 24. nov 2009 kl. 17:26 (CET)

Da er innvendingen tatt til følge, og jeg har innarbeidet det siterte avsnittet fra dansk Wikipedia i artikkelen. leifbk 10. apr 2010 kl. 16:17 (CEST)