Diskusjon:Femininum

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Radikalt og radikalt. Hunkjønn brukes vel på nokså standard bokmål. Det er vel f.eks. bare i Bergen man sier "jenten". Msinstream bokmål har tre kjønn. Det er det man lærer på skolen. At Aftenposten og Riksmålsforbundet vil ha det til noe annet, er ikke noe wikipedia trenger å ta hensyn til. --Odd Eivind 9. jun 2008 kl. 07:06 (CEST)

Det er flere enn Aftenposten og Riksmålsforbundet som bruker utrum. Dessuten skal vi ikke holde informasjon tilbake selv om du synes at det ikke er „noe wikipedia trenger å ta hensyn til“. Femininum forekommer konsekvent i radikalt bokmål, og kun enkelte ganger i moderat, og det kommer fra nynorsk og dialektene. Riksmålets og det moderate bokmålets utrum kommer fra dansk (og det heter jenta, som benytter en uregelmessig felleskjønnsbøyning). H92 (d · b · @) 24. jun 2008 kl. 04:35 (CEST)
Poenget er at Wikipedia skal være nøytralt, og ikke et propagandaorgan for riksmålsmafiaen. Det er det i aller høyeste grad nå! HAr forsøkt å nyansere artikkelen litt, ved å fjerne subjektive betegnelser. Odd Eivind 24. jun 2008 kl. 06:43 (CEST)
Noe du mener ikke er „noe wikipedia trenger å ta hensyn til“ er enda mer subjektivt. „Propagandaorgan for riksmålsmafiaen“ synes jeg var flåsete sagt. Imidlertid synes jeg din endring i artikkelen ikke var så verst. H92 (d · b · @) 27. jun 2008 kl. 01:24 (CEST)