Diskusjon:FARC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Narkotika og Farc[rediger kilde]

Det hevdes i artikkelen at FARC driver en omfattende narkohandel. Dette er ikke noe håndfast fakta. Dette er noe som hevdes av fiendene til FARC. Og det er en kjent sak at de paramilitære og de regjeringsstøttende soldatene som kjemper og dreper FARC bøndene flere ganger har forsøkt å legge skylden på Farc for ting som i virkeligheten er gjort av dem selv.

Dersom det skal bankes som fakta at Farc driver narko handel og produksjon krever jeg og alle andre med øynene oppe for situasjonen at det skal serveres fakta for verden. Det som er kjent og som Farc selv erkjenner er at de for økonomiske årsaker skattlegger bøndene som driver narkotikaproduksjon og salg i Colombia, det er en utbredt industri i Colombia og er derfor en stor inntektskilde. At denne skattleggingen er automatisk handel eller produksjon er feil og ukorrekt. Jeg fjerner derfor denne påstand. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Ostheboss (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Større endringer i artikkelen[rediger kilde]

Jeg har gjort en del endringer her som dere kanskje ser. Dette er for å gjøre artikkelen mer objektiv. Jeg har sett på forskjellene mellom den norske, engelske og simple english, sine artikkler om FARC-EP.

Det er gjort en utvidelse av hva FARC-EP sitt politiske grunnlag er i innledningen. Når det gjelder terror, så er det skrevet en utvidelse av artikkelen som viser flere nasjonerssyn på FARC-EP, om hvorvidt de er en terrororganisasjon eller ikke. Det er også skrevet inn en del som omtaler Hugo Chavez sitt ønske om at FARC-EP skal anses som en lovlig kjempende styrke i konflikten i Colombia, slik at de blir «tvunget» til å følge Genèvekonvensjonene.

Det er også lagt inn en stadfesting av når FARC-EP begynte å innvolvere seg i narkotika.

Setningen «Den er trolig verdens rikeste terrororganisasjon.» er fjernet, grunnet at terrordefinisjonen av FARC-EP ikke lengre er like ensidig, og fordi det ikke ligger noen referanse referanse til setningen som stadvester hovedpoenget i setningen. Jeg henviser de av dere som kanskje er uenig i endringen av dette til å se på en god forklaring på engelsk WP til hvorfor man ikke burde stadfeste personer og organisasjoner som terrorister http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:TERRORIST#Extremist.2C_terrorist.2C_or_freedom_fighter.3F Rojito 9. feb 2010 kl. 06:53 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 6 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen FARC. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jun. 2017 kl. 04:48 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen FARC. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 14:04 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen FARC. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 16. jul. 2018 kl. 08:08 (CEST)