Diskusjon:Førerbunkeren

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Blondie ingen person[rediger kilde]

Ettersom hunden Blondie ikke er noen person, må skjemaet "Personer i bunkeren mellom 12. april og 1. mai 1945" endres noe. Det synes jeg er skrekkelig vanskelig, men jeg oppfordrer noen med knowhow å ta seg av det.Ctande 25. okt 2005 kl.21:05 (UTC)

Hva med å ta ikke-mennesker ut av tabellen og heller nevne det i teksten? Obladi 25. okt 2005 kl.21:08 (UTC)
Sånn, jeg endret overskriften og la Blondie nederst. Men jeg er fristet til å spørre: Hadde Hitler vært enig i at Blondie ikke var en person? Bikkja var jo den eneste som ikke sviktet ham... Cnyborg 25. okt 2005 kl.22:35 (UTC)

Dr. Morell[rediger kilde]

Hitlers personlige læge, Dr. Theodor Morell, var også til stede i bunkeren. Joseph Goebbels flyttede ind i hans rum, og Morell tog et af de sidste fly ud af Berlin om aftenen/natten 22.april 1945. Kilde: Se p. 913. Sir48-Danmark.

Tvivlsom kilde?[rediger kilde]

Det ser ud til, at listen over personer, der boede i bunkeren, er hentet fra http://www.geocities.com/ResearchTriangle/Thinktank/1532/wwii/terms/f.html (eller denne har hentet den fra en ikke-angivet kilde). I hvert fald ser kilden ud til at være noget tvivlsom, hvilket bestyrkes af, at den indeholder navne, som ikke boede der. F.eks. general Weidling, der var ansvarlig for Berlins forsvar. Han boede der ikke - men deltog naturligvis i flere "fører-konferencer". Og hvem er dog baronesse von Varo? Ifølge ovennævnte eksterne link skulle listen iøvrigt dække perioden fra 22.4 - og ikke fra 12.4. Ovenfor nævnte jeg Morell, som forlod bunkeren i unåde d. 22.4, før jeg opdagede den datofejl. Sir48-Danmark.

Listen er hentet fra en:Louis L. Snyders Encyclopedia of the Third Reich. Den regnes normalt for å være en etterrettelig kilde, og bruker 12. april som startdato. Jeg lurer på om baronesse von Varo bør stå i den nederste tabellen. Hun var en person som nokså naivt hadde reist til Berlin i april, og som på grunn av sine kontakter fikk bo en kort periode i bunkeren. Hun var en av de som etter krigens slutt ble sporet opp for å bekrefte at Hitler virkelig var død, så det virker som om hun kan ha vært der da han begikk selvmord. Morell bør vel settes inn, ettersom han var der til 22. april. Cnyborg 21. feb 2006 kl.18:58 (UTC)

Forsiktig med engelsk og dansk Wikipedia[rediger kilde]

Jeg konstaterer at det er ikke helt overensstemmelser mellom de forskjellige språkenes framstillinger om hvem som var til stede, når de dro, det videre skjebne etc etc. Jeg har for min del basert mine endringer for en stor del på Antony Beevor: Berlin Nederlaget 1945 og Joachim Fest: I Hitlers bunker, og jeg ser at disse har visse andre opplysninger, fortolkninger enn hva vi kan finne ellers på Wikipedia.

Men den som føler seg kallet må svært gjerne gå igjennom og korrigere små og store detaljer, vesentlig og uvesentlig. Den nitidige historiker ønsker sikkert litt oppryddiing, men for den gjengse Wikipedialeser spiller det sikkert ikke så stor rolle om en eller annen dro 30. april eller 1. mai. Det var sikkert om natten allikevel! :-) --PaulVIF 17. aug 2006 kl. 15:22 (UTC)

Jeg kan vanskelig tenke meg bedre kilder enn Beevor og Fest (selv om Fest hadde noen feil i sin store Hitlerbiografi). Johannes Kaasa 20. aug 2006 kl. 15:22 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Førerbunkeren. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. jul. 2017 kl. 18:40 (CEST)[svar]