Diskusjon:Emisjonsspekter

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Linjespekter[rediger kilde]

Er dette det samme som et linjespekter? Synonymer? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.202.152.20 (diskusjon · bidrag) 16. feb 2009 kl. 21:08:11 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Med forbehold om at jeg kan ha glemt noen detaljer ...
Et linjespekter er vel en karakteristikk for en gitt gass, og linjene opptrer både i emisjonsspektre og absorpsjonsspektre. Mulig at ordet ikke brukes i forbindelse med absorpsjonsspektre, skjønt det forbauser meg. Uansett er ikke emisjonsspekter og linjespekter synonyme, for emisjonsspektret til et fast stoff er ikke et linjespekter, men et sammenhengende, kontinuerlig spekter. — the Sidhekin (d) 16. feb 2009 kl. 21:41 (CET)

Fargespekteret[rediger kilde]

Jeg regner med at emisjonsspekteret bruker hele EM-spekteret? Eller er det slik at det bare gjelder for synlig lys (400-800nm)?Dette usignerte innlegget ble skrevet av Devamech (diskusjon · bidrag) 18. feb 2009 kl. 19:40:19 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Ikke bare synlig lys. en:Hydrogen spectral series er illustrativ i så måte – hele en:Lyman series er ultrafiolett; kun de fire første linjene i en:Balmer series er i synlig lys, mens resten er i ultrafiolett; de resterende fire seriene er alle i sin helhet i infrarødt – og en:Hydrogen line (som altså ikke hører til disse seriene) ligger i mikrobølgebåndet.
Men heller ikke riktig hele. Der må vel være en nedre grense for bølgelengden. Hvert stoff vil ha en slik nedre grense; jeg tipper ett av dem må være den korteste – kanskje hydrogenets 91,15 nm? (Nei, jeg har ikke sjekket.) — the Sidhekin (d) 18. feb 2009 kl. 20:06 (CET)