Diskusjon:Egersunds Idrettsklubb

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

jeg prøver jo å redigere denne sida, men det blir jo hele tiden forandret og gjort tilbake til slik det var! Da går det jo ikke ann å redigere sida til det bedre.

Men hvorfor fjerner du all informasjonen og klubbhistorien som ligger der til en enkelte linje om at laget spiller i 3. divisjon? Er det feil det som står? --PaulVIF 8. feb 2007 kl. 11:15 (CET)

jeg setter opp en bedre oversikt. har ingenting å gjøre på jobben :)¨¨

Rergistrer deg, så kan du teste litt i mypage/sandkassen din. Ellers kan du merke artikkelen med {{Under utvikling}}. Marcus 8. feb 2007 kl. 11:53 (CET)
Grunnen til tilbakestillingene var (for min del) at en anonym IP fjernet en stor del av artikkelen uten at det ble grunngitt. Dette er en ikke uvanlig form for vandalisme. Det er da bedre å gjøre som Marcus foreslår, ved siden av å fylle inn forklaringsfeltet. C 8. feb 2007 kl. 12:05 (CET)
Et alternativ i fremtiden, hvis dette fortsette å være et problem, er å åpne den bare for registerte brukere. Det pleier å hjelpe. --PaulVIF 8. feb 2007 kl. 12:10 (CET)

Hei, draktene er helt feil satt opp. Grunnet at jeg ikke har kunnskap om webfarger. Kan noen forandre dem som dere ser på denne linken: http://www.bskn.info/archive/news4/eik-bcfc.jpg

Tekst klippet fra artikkelen[rediger kilde]

Følgende tekst ble fjernet fra artikkelen da den var lite leksikalsk. «Fra EIKs egen side:

EIK la seg fra avspark lavt med liten avstand mellom forsvarsfireren og midtbane- femmeren. Birmingham hadde allikevel i perioder så mye fart på ballen og så god bevegelse innledningsvis at de fikk spilt seg fram til målsjanser. EIKs keeper Stein Ivar Leidland var imidlertid meget god og fikk flere ganger avverget fint fra Emile Heskey. Samme Emile Heskey/Heskey ble skadet i en duell med Fredrik Andersen etter et kvarters spill, og etter det forsvant noe av stinget i Birminghams angrepsspill.

EIKs spillere ble naturlig nok løpende mye i mellom, men laget spilte disiplinert og godt, motstanderen tatt i betraktning. Flere spillere virket imidlertid litt preget av stundens alvor ved å levere et til tider slurvete og litt panikkartet pasningsspill. Første omgangs største beholdning var å observere Blues\' høyre kantspiller Jermaine Pennant. Han ga publikum en oppvisning i fantastisk vingspill, med kjappe rykk og vendinger og harde presise innlegg.

EIK greidde nesten å holde nullen til pause, men i omgangens siste minutt fikk Julian Gray avsluttet fra rundt ti meters hold og ga Birmingham ledelsen.

Pause: 0-1

Birminghams lag hadde før de ankom Egersund vært igjennom en treningsøkt tidligere på dagen. Etter pause virket det som om tempoet dalte litt, og det ble lengre mellom målsjansene. Den finske landslagsspissen Njezi Kuqi økte ledelsen på en heading etter innlegg fra Pennant midtveis i omgangen, men derfra og ut kom EIK mer og mer med i spillet. Vi fikk se flere fine angrep fra et innsatsfylt hjemmelag som hadde lagt fra seg respekten for sine berømte motstandere. Jarle Mong hadde dagens raid da han løp fra Pennant, men avsluttet rett på keeper Maik Taylor. På returen hadde Torbjørn Wetteland et spektakulært brassespark som gikk like til side for mål.

Wetteland fikk en ny sjanse noen minutter senere, men brukte et touch for mye på ballen da han hadde sjansen til å avslutte fra god posisjon. Mot slutten av kampen gjorde EIK en del bytter. Først ute var 15år gamle Jean Christian Morana, som tidligere i uka ble uttatt på landslaget for sin årsklasse. De siste par minuttene fikk også tre mosjonister prøvd seg, og undertegnede takker og bukker for å ha fått sin A-lagsdebut. (Heldigvis greidde jeg å touche ballen en gang og slik unngå å gå inn i historiebøkene som den eneste A-lagsspilleren som aldri har vært borti ballen)

Sluttresultat: 0-2

Egersund IK greidde et meget hederlig resultat mot et lag som har store ambisjoner om å kjempe om en plass i Europacupen 2006. Birmingham viste typisk engelsk spill med slå og gå-fotball non-stop. Drillo er neppe enig i at denne form for fotball er den mest effektive, men med spillere som Heskey, Pennant, Gray og Forsell er laget meget godt forspent med gode angrepsspillere, og kan være en kraftig outsider i sjiktet under de fire store lagene i England.

Samtlige på EIKs lag må berømmes for stor innsats i en kamp der de på forhånd visste at det ville bli mye løping i mellom. Fredrik Andersen viste at han var en spiller vi gjerne skulle hatt i tigerdrakt på permanent basis, men Fredriks lojalitet til moderklubben ser ut til å gjøre at det ble med denne ene kampen. (Noe undertegnede har meget stor respekt for). Jarle Mong viste utover i andre omgang det samme drivet som gjorde at han ble snappet opp av Bryne for to år siden. Også Stian Hunnestad frisknet til utover i kampen da han så at det var mulig å skape noe framover. En annen det er verdt å nevne spesielt er keeper Stein Ivar Leidland som var meget sikker og god, og fikk en fin fjør i hatten etter at han mange ganger har måttet slite benken.

Etter kampen var det bankett på Grand Hotell, og der var historiene mange fra en kveld som vil bli minnerik for både spillere og publikum. Birminghams store delegasjon opptrådte profesjonelt og fint, og spillerne tok seg tid til å skrive autografer og være med på bilder sammen med de mange frammøtte utenfor garderobene. Manager Steve Bruce virket å skape en god tone i troppen og tok seg også tid til å slå av en prat med flere av oss som er engasjerte i EIK.

Rundt 25 supportere hadde fulgt Blues fra England, og rundt samme antall norske Bluenoses var også til stede. En person i gjengen fra England opptrådte aggressivt og måtte hentes av politiet. Resten av gjengen var en fargerik forsamling som ga alt for å følge laget sitt hvor som helst. Undertegnede fikk sin største opplevelse med dem da jeg var nede på Grand i forkant av kampen og solgte programmer. Jeg hadde tatt med 50 stykker og regnet med at det skulle holde. Da førstemann i køen forsynte seg med tjue eksemplarer og nestemann tok tretti var det \"picked clean\" på ett minutt! Ellers fikk vi byttet souvenirer med gamle Bill, som hadde fulgt laget i tykt og tynt (mest tynt) siden 1946, og som ble helt i ekstase da han fikk to EIK-vimpler, to brukte sitteplassbilletter og arket med tekst \"Dressingroom Birmingham City\" som var hengt opp på Birminghams garderobe. Deres engasjement summerer opp hvorfor undertegnede alltid vil være mer fascinert av engelsk fotball enn av nesten alle andre ting.

Til tross for publikumsinntekter på rundt 70 000 kroner og program- og souvenirsalg vi aldri før har vært i nærheten av ser den foreløpige opptellingen ut som om arrangementet totalt sett vil gå med et lite underskudd.» Reinhard Heydt 28. apr 2010 kl. 00:22 (CEST)