Diskusjon:Diskuser

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Navn på tema[rediger kilde]

Tror ikke tittelordet "discuser" er egnet, er heller ikke godt norsk. Bør endres/flyttes til diskusfisk? Moonfizh 19. apr 2010 kl. 17:46 (CEST)

Enig i at «discuser» er krøkkete språk. Den svenske artikkelen heter riktignok diskusfiskar men på norsk er det vanligst å kalle dem «discus»[1] eller «diskus»[2][3][4]. Siden det er en naturlig gruppe (slekt) sier Wikipedias stilmanual at oppslagsordet skal ligge på flertallsform, så hvis «-fisk» skal være med i navnet, blir det i så fall «diskusfisker» på norsk. Så spørs det jo om det flyter noe særlig bedre. «Diskusfisk» kan jo også være flertall, i hvert fall på nynorsk (og radikalt bokmål?), men presedensen på bokmålswikipedia er at «fisk» i flertall i navn på grupper skrives «fisker», eksempelvis bruskfisker, laksefisker, strålefinnefisker. - Soulkeeper 20. apr 2010 kl. 13:03 (CEST)
  • Foreslår flytting til Diskuser. Marginalt bedre enn dagens oppslagsord. Enig? - Soulkeeper 20. apr 2010 kl. 13:05 (CEST)
Da var den flyttet. - Soulkeeper 9. mai 2010 kl. 22:18 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Diskuser. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jun. 2017 kl. 13:54 (CEST)[svar]