Diskusjon:Det britiske imperiet

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Heter det den dag i dag fortsatt "det britiske imperiet"?[rediger kilde]

Heter det den dag i dag fortsatt "det britiske imperiet"? eller heter det Commonwealth of Nations?

Som det står i artikkelen heter det Samveldet av nasjoner. Cnyborg 29. jun 2007 kl. 15:01 (CEST)

imperiet[rediger kilde]

Før var storbritannia + storbritannias kolonier = Det britiske imperiet

Er storbritannia + storbritannias kolonier = Det britiske imperiet, den dag i dag eller er det = noe annet? kai500 2. jul 2007 kl. 15:01

Da Tordesillastraktaten ble underskrevet ble verden delt i 2 øst gikk til portugl, vest og den nye verden gikk til spaia. Da spanjene kom tilbake fra amerika med gull. begynte engelske skip og robbe dem derfor sendte den spanske kongen hele den spanske armadaen mot england. Utenfor Frankrike ble det stor og nesten alle de spanske skipene ble ødelagt av en storm. De få som nådde england hadde ingentinvg å stillee Opp med.for å unngå en krig Spania ville tape ga spania mange kolonier til england. Dette er en av de viktigste grunnene til at Det britiske imperiet ble så mektig. Hvorfor står deet ikke det i artikkelen? --Kai500 10. nov 2007 kl. 17:17 (CET)

Kanskje 25 % av verdens landområde[rediger kilde]

http://en.wikipedia.org/wiki/The_British_Empire

Den norske artikkelen viser et verdenskart hvor de britiske øyer er markert mens den ditto engelske viser et verdenskart med det britiske imperiet. Det sistnevnte synes mest informativt og to the point, som de sikkert ville ha uttrykt seg. --Finn Bjørklid (diskusjon) 4. aug 2013 kl. 00:30 (CEST)