Diskusjon:Den spanske borgerkrig

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Den spanske borgerkrig har vært oppe til avstemning for å bli anbefalt eller utmerket, men ble ikke vedtatt.


Det blir sjelden borgerkrig av en enkel problemstilling og det var åpenbart mange motiver som lå bak. Samtidig er det viktig å huske på at målgruppen er de som ikke allerede har full oversikt over temaet. Det refereres til "nasjonalister" og "republikanere" som kjemper mot hverandre, mens det er "venstresiden" som til slutt måtte gi tapt for "falangistene". Synes det vil være klarere å holde seg til begrepene "nasjonalister" og "republikanere" i starten av artikkelen og deretter utdype hvem disse gruppene bestod av etter at hovedforløpet av konflikten var klargjort. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Hhjelle (diskusjon · bidrag) 17. feb 2009 kl. 22:49 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

"Sosialistenes og anarkistens mange og voldelige angrep på prester og kirkelig eiendom fikk høyresiden og særlig kirken til å kalle krigen et moderne korstog."

Fremstår som en skeiv fremstilling av hvordan den blodige krigen virkelig var. Fra bla. A. Beevors - Kampen om Spania går det tydelig frem at disse angrepene på geistelige var færre og mindre blodige enn det nasjonalistenes propagandaapparat påsto for å legitimere egen sak. Langt viktigere var den enorme nedslaktingen av Republikanere gjennomført av Nasjonalistene i løpet av, og etter krigen. Bare etter overgivelsen av Malaga dreide dette seg om henrettelse av 20.000 mennesker. Det totale antallet var mer enn 200.000 antatte Republikanere.

Ny omskrivning[rediger kilde]

Jeg foretar nå en fullstendig omskrivning av artikkelen, det er fritt fram for andre å bidra. Skal prøve å ta hensyn til kommentarene på denne siden. Lener meg på de og en + ikke minst Beevor. En forstandig framstilling av partene blir vanskelig uten å gå igjennom Den andre spanske republikk og håper det holder med en tydelig henvisning til denne, som jeg har prøvd i artikkelen. PaulVIF 29. jul 2009 kl. 16:56 (CEST)

Infoboksen igjen[rediger kilde]

Litt mange detaljer i infoboksen? Infoboksen bør vil gi en rask oversik over hovedpunkter. Kanskje flytte noen av detaljene om kommandanter etc til brødteksten. --Vennlig hilsen Erik d.y. 5. aug. 2017 kl. 01:07 (CEST)[svar]