Hopp til innhold

Diskusjon:Demi Lovato

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Språkvask

[rediger kilde]

Trengs det mer språkvask? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Cantlen (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker

[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Demi Lovato. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jun. 2017 kl. 09:14 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker

[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Demi Lovato. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 15. mar. 2018 kl. 18:48 (CET)[svar]

Lovatos personlige pronomen

[rediger kilde]

Det har vært en bitteliten «redigeringskrig» angående Lovatos pronomen, hvor den siste (med en noen dømmende redigeringsforklaring) nå er blitt markert som «patruljert» og uendret.

Slik som artikkelen nevner, «i mai 2021 kom Lovato ut som ikke-binær i et Twitter-innlegg, og kunngjorde at [pronomene sine er det kjønnsnøytrale 'they/them'].». Lovato har senere i april 2022 også lagt «tilbake» hunkjønnspronomene «she/her» på sin Instagram-biografi, altså at vedkommende bruker både kjønnsnøytrale og hunkjønnspronomen. Lenke her, her og her. Jeg er ikke sikker på om hen burde brukes likt som det engelske «they/them», men det kan hende det er fra hvordan jeg tolker definisjonen fra Språkrådet som bokmålsbruker (der NAOBs ordbok har en kortere men mer vag definisjon), men jeg mener det er litt trist å endre til hunkjønnspronomen på grunnlag av «Hen til Hun da hun er en kvinne!» Det er jo verdt å nevne at før april 2022, så var det i hvert fall ikke riktig å referere til Lovato som «hun/henne».

Mitt forslag er enten å gjeninnsette «hen», eller skrive artikkelen om til å være kjønnsnøytral på linje med eldre bokmålsanbefalinger, og selvfølgelig nevne den nye informasjonen fra april 2022 ved siden av den nåværende teksten.

Grunnen til at jeg ikke har utført en endring, er fordi jeg ikke ønsker å diktere hvilke pronomen artikkelen burde bruke alene, da jeg er redd for en større krig (som er grunnen til at jeg vil høre hva andre mener før jeg gjør noe), men jeg mener det er verdi i å benytte ikke-binæres ønsker, også på tvers av språk. EdoAug (diskusjon) 23. jul. 2022 kl. 01:50 (CEST)[svar]

Lovato aksepterer bruk av både kjønnsnøytrale og feminine pronomen, men foretrekker da kjønnsnøytrale; i lenkene du henviser til så blir de kjønnsnøytrale pronomenene skrevet først (deretter de feminine). Engelsk Wikipedia har valgt å kun bruke kjønnsnøytrale pronomen for å opprettholde en konsekventhet, dette tydeliggjør også Lovatos kjønnsidentitet, altså ikke-binær. Redigeringen i seg selv var teknisk sett akseptabel begrunnet at Lovato også godtar feminine pronomen, men pga. redigeringsforklaringen viser dette at det var ett tydelig transfobisk motiv bak, noe som gjorde at jeg valgte å skjule redigeringsforklaringen og midlertidlig blokkere IP. Jeg mener forøvrig at vi bør holde oss til kjønnsnøytrale pronomen i denne artikkelen for konsekventhet samt tydeliggjør kjønnsidentiten på lik linje med den engelske utgaven. 12u (diskusjon) 23. jul. 2022 kl. 05:43 (CEST)[svar]
Jeg la nå til oppdatert informasjon om at hen også godtar feminine pronomen i en egen underseksjon. 12u (diskusjon) 23. jul. 2022 kl. 05:59 (CEST)[svar]