Diskusjon:De ti bud

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Arkiver

Ti Bud på Jødisk og den Islamske gudens navn[rediger kilde]

--Róbert 11. okt. 2016 kl. 12:09 (CEST)

De jødiske Ti Bud

    • Opprinnelse til ti bud, er jo den jødiske formen. Det første budet (jødisk): <Hør O´Israel! Jeg er (IHVH = Guds Navn) Herren din Adonai (Gud), som bragte deg ut av Egypt>. Dette gjentas også av Jesus, da han blir spurt om dette: Mark. 12:29: 29 <Jesus svarte: «Det første bud er dette: Hør, Israel! Herren vår Gud, Herren er én> Her er bud 1 og 2 slått sammen til ett.


1) Hør O´Israel! Jeg Er Herren din Gud, som førte deg ut av Egyptians Land, ut av slavehusets bundenskap.

2) Du skal ikke ha andre guder, foruten Meg.

3) Du skal ikke misbruke Herren din Adonai (Guds) Navn.

4) Husk å holde Shabbaten (Lørdag/Hvile) Hellig.

5) Ære din far og din mor.

6) Du skal ikke drepe.

7) Du skal ikke drive hor.

8) Du skal ikke stjele.

9) Du skal ikke si falskt vitnesbyrd om din neste.

10) Du skal ikke begjære noe som tilhører din nestes hus.


Koranens bruk av Gud vs gud

    • En annen sak er det med Koranen. Der det står <Vit at det er ingen gud unntatt Gud.> (sura 47, vers 19)>, burde Gud oversettes med Allah. Da blir det: <Vit at det er ingen gud unntatt Allah.> (Dette er hentet direkte ut ifra den arabiske Koranen). Årsaken til dette er at Allah er navnet til den Islamske guden.

"Gud" brukes ALDRI (i Koranen) som et egennavn. Den arabiske Koranen, er den originale teksten. Den kan etter tradisjonen IKKE oversettes, derfor at den er skrevet i "verseform".

KABA er en kristen organisasjon som misjonerer til arabere. Lederen (født og oppvokst i Egypt) har selv vært muslim, men konverterte til kristendommen. Her forklarer han forskjellen mellom bibelens Gud og Allah, samt bruken av navnet Allah i Koranen. http://www.kaba.as/index.asp?fnc=vistekst&navn=HMENY_00033_00558 Dette usignerte innlegget ble skrevet av Róbert Dániel (diskusjon · bidrag) 11. okt. 2016 kl. 11:48 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)[svar]