Diskusjon:Datamaskin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
News Denne artikkelen har blitt brukt som en kilde i:

"kan lagre litt tall" - blir ikke dette feil på norsk? Jeg kunne godt ha formulert det slik: "kan lagre noen få tall" eller "kan lagre litt data", fordi substantivet "tall" oppfattes som en flertallsform å være. Men jeg overlater dette til en eller ei som snakker norsk litt bedre enn jeg.


-Var Colossus virkelig like rask som en Pentium PC?Sgrwseghbwrh 21. sep 2007 kl. 00:15 (CEST)

Bare for å løse det spesifikke problemet som den var satt til å løse. Når en lager maskinvare skreddersydd for et spesielt problem kan en gjøre en del ting som er umulig på en generell datamaskin. Derfor knekker colossus lorentz-koden nesten like raskt som en pentium, men den er ikke istand til å løse noen andre problemer. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 193.75.59.10 (diskusjon · bidrag) 2. mai 2008 kl. 08:11 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

-Det står: "Commodore 64, en av de mest populære hjemmedatamaskinene fra 1980-tallet". Er det ikke den mest populære datamaskinen noen sinne?Sgrwseghbwrh 21. sep 2007 kl. 00:15 (CEST)

Det er mulig at Commodore har en slik status. Men en slik påstand må tallfestes, og ingen har gidet å rote noe fram. (Selv kjøpte vi Spectrum). Men etter å ha sett utviklingen gjennom en del år, vet jeg at artikkelen har utvidelsespotensiale. Det er bare det, at den venter på noen med rett interesse og gode kilder. Er det deg? --Bjørn som tegner 21. sep 2007 kl. 09:20 (CEST)

Referanser[rediger kilde]

Mangler ikke denne en haug med referanser? Slik som jeg har blitt fortalt og har lest, må man ha referanser, selv med den perfekte grunn. Flag of Norway.svg Bruker:Wiki1643 d|b|@ 10. mai 2011 kl. 18:16 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Datamaskin. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. jul. 2019 kl. 04:42 (CEST)