Diskusjon:Datamaskin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
News Denne artikkelen har blitt brukt som en kilde i:

"kan lagre litt tall" - blir ikke dette feil på norsk? Jeg kunne godt ha formulert det slik: "kan lagre noen få tall" eller "kan lagre litt data", fordi substantivet "tall" oppfattes som en flertallsform å være. Men jeg overlater dette til en eller ei som snakker norsk litt bedre enn jeg.


-Var Colossus virkelig like rask som en Pentium PC?Sgrwseghbwrh 21. sep 2007 kl. 00:15 (CEST)

Bare for å løse det spesifikke problemet som den var satt til å løse. Når en lager maskinvare skreddersydd for et spesielt problem kan en gjøre en del ting som er umulig på en generell datamaskin. Derfor knekker colossus lorentz-koden nesten like raskt som en pentium, men den er ikke istand til å løse noen andre problemer. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 193.75.59.10 (diskusjon · bidrag) 2. mai 2008 kl. 08:11 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

-Det står: "Commodore 64, en av de mest populære hjemmedatamaskinene fra 1980-tallet". Er det ikke den mest populære datamaskinen noen sinne?Sgrwseghbwrh 21. sep 2007 kl. 00:15 (CEST)

Det er mulig at Commodore har en slik status. Men en slik påstand må tallfestes, og ingen har gidet å rote noe fram. (Selv kjøpte vi Spectrum). Men etter å ha sett utviklingen gjennom en del år, vet jeg at artikkelen har utvidelsespotensiale. Det er bare det, at den venter på noen med rett interesse og gode kilder. Er det deg? --Bjørn som tegner 21. sep 2007 kl. 09:20 (CEST)

Referanser[rediger kilde]

Mangler ikke denne en haug med referanser? Slik som jeg har blitt fortalt og har lest, må man ha referanser, selv med den perfekte grunn. Flag of Norway.svg Bruker:Wiki1643 d|b|@ 10. mai 2011 kl. 18:16 (CEST)