Diskusjon:Danmark/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dyrket areal[rediger kilde]

Her jobbes det effektivt må jeg si :) Imidlertid er det et lite aber: I bildetekst står det 52,6 % av Dk er dyrket mens det i tekst står 60 %. Tar man tallet for hektar dyrket mark fra statistikbanken.dk får man 61,9 % men det kan jeg ikke se man kan lenke til direkte. Noen som har et pålitelig tall for dyrket mark å sette inn? Mvh Prillen 11. feb 2010 kl. 14:15 (CET)

Oversæt fra dansk[rediger kilde]

Den danske version af artiklen er blevet væsentlig bedre. Mini Einstein 16. feb 2010 kl. 17:45 (CET)

Hjelpeliste : emner fra Wikipedia:Stilmanual/Land[rediger kilde]

Under finnes en hjelpeliste som nevner alle stikkordene fra Wikipedia:Stilmanual/Land, og om hvorvidt artikkelen dekker temaet. Listen bør oppdateres fortløpende. —Kjetil_r 21. feb 2010 kl. 16:50 (CET)

Stikkord Dekket?
Hode og ingress
Etymologi
Landskapstyper Bør utvides
Geologi (men trenger kvalitetssikring)
Vann og vassdrag
Fjell N/A
Klima
Flora og fauna
Landemerker
Miljøproblemer Nei
Befolkningssammensetning
Folkegrupper (bør utvides)
Språk
Religion
Historie {{ok}} – passende lengde og detaljnivå (avsnittet om etterkrigshistorie har overfokus på utenrikspolitikk, hva med pornolovgivning, sosialpolitikk, urbanisering?)
Politisk system
Statsoverhode og regjering
Parlamentet
Politiske partier
Administrativ inndeling
Forsvars- og utenrikspolitikk
Rettsvesen / menneskerettigheter Nei
Statens inntekter Nei
Flagg / symboler / ordener
Statistikkorganer Nei
Forholdet til Norge
BNP
Naturressurser – Mineraler og bergverk
Energiproduksjon og -bruk Nei
Primærnæringer Nei
Bankvesenets struktur
Samferdsel
Bedriftsstruktur / Eierskap Nei
Viktigste eksport– og importvarer Nei
Turisme
Kalender og helligdager
Utdanning
Forskning
Massemedia
Helse
Urbanitet
Likestilling og familiemønstre Nei
Kriminalitet Nei
Sivile organisasjoner
Sosiale indikatorer Nei
Største byer
Musikk, dans og drama (kan vurdere utvidelse om de to sistnevnte)
Litteratur og skriftkultur
Folklore
Billedkunst, byggekunst og museer
Film
Mat og drikke
Idrett

Daner kjent fra antikken[rediger kilde]

Det står skrevet "Dansker som en etnisk gruppe ble omtalt allerede i antikken.I det 6. århundre skrev ...". Antikken varte vel, etter de fleste oppfatninger fra det 700 fvt. til det fjerde århundre. Slik også Wikipedia om antikken sier. Er dette helt rektig? WIKI-Børre 19. mar 2013 kl. 17:43 (CET) Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.215.229.229 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Landskapstyper og geologi - mellom bakkar og berg[rediger kilde]

«Området Svanninge Bakker og De Fynske Alper på Fyn er preget av markante bakker», står det. Kanskje kverulerer jeg, men det finnes andre markerte bakkelandskaper også, f.eks. mellom Julsø/Silkeborg og Himmelbjerget; landskapet Rebild bakker i Rold skov, og landskapet rundt Skamlings banke i sønderjylland. Men det er vel neppe plass til alle... TorSch 21. feb 2010 kl. 17:04 (CET)

Kjør på og oppdater artikkelen! Dette avsnittet har godt av en gjennomgang av noen med mer peiling enn undertegnede. Mvh. Kjetil_r 21. feb 2010 kl. 17:13 (CET)
OK, bare jeg nå ikke overdrev det .... TorSch 21. feb 2010 kl. 19:01 (CET)

Finnes det dialekter?[rediger kilde]

«Dansk består av mange dialekter» — «nå snakker bare 5% av danskene dialekt.» I mine øyne står disse to setningene i et motsetningsforhold. Selv om det er mulig at mange dialekter snakkes av en relativt lav andel av befolkningen, virker det litt underlig. V85 21. feb 2010 kl. 17:29 (CET)

Enig i at dette kan se rart ut. Hele avsnittet er skrevet på bakgrunn av denne boken, side 13-44. Det er fint om du kan lese over kilden og se om det er noe jeg har misforstått/oversett. Mvh. Kjetil_r 21. feb 2010 kl. 17:37 (CET)

"Nasjonalt motto: intet"...?[rediger kilde]

Vel, ifølge denne siden er Dronningens valgspråk "Guds hjælp, Folkets kærlighed, Danmarks styrke", og det bør vel føres opp enten som nasjonalt motto eller royalt motto? Les øverste avsnitt for kilde: Kongehuset - HM Dronningen Eller hva tror dere? --Helenecatty 14. des 2011 kl. 21:01 (CET)

Jeg synes ikke det; det står i artikkelen om henne. Det er hennes valgspråk og ikke landets som helhet. Ser at danskene i sin artikkel har satt inn hennes under i boksen sin, om noen mener vi også bør gjøre det slik har jeg ingen sterke motforestillinger. Mvh.Aso 14. des 2011 kl. 21:10 (CET)
Jeg synes det burde føres inn iallefall :) Det står i den engelske artikkelen også, og ser at andre fører opp valgspråk i artikler om stater og land. Foreslår at vi følger trenden ;) --Helenecatty 16. des 2011 kl. 22:56 (CET)
I artikkelen om Norge er det løst ved at det står «intet», og under står det hva kongens valgspråk er. Det samme kunne vel gjøres her? V85 16. des 2011 kl. 23:38 (CET)

Likestilling og familiespørsmål[rediger kilde]

Jeg har fjernet mal kildeløst avsnitt for denne seksjonen, kan ikke se noen begrunnelse for malen, hverken på diskusjonssiden eller i redigeringskommentarer. Dersom det etterlyses referanser så merk eventuelt setninger og avsnitt, eller legg inn en mer utførlig begrunnelse her. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 5. apr 2013 kl. 18:19 (CEST)