Diskusjon:Christoffer Trondsen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kildeløs[rediger kilde]

Artikkelen er merket generisk kildeløs, noe som meg er uforståelig. Artikkelen har rimelig godt med fotnoter, kan noen angi hva som er galt her eller fjerne merket? 85.165.116.91 10. sep 2012 kl. 12:33 (CEST)

Det ser ut som om {{kildeløs}} ble satt på da Petraki (diskusjon · bidrag) «klippe-og-lime-flyttet» artikkelen 10.5.2008. Dengang var den ganske riktig kildeløs; siden har vel ingen vært freidig nok til å regne artikkelen som god nok. Jeg skal ta det nå. --M O Haugen (diskusjon) 10. sep 2012 kl. 15:28 (CEST)

Fødested og år[rediger kilde]

Hvilke primærkilder finnes på fødestedet Seim i kvinnherad? Store Norske Leksikon er ingen primærkilde. Det pekes også på Ænes som fødested i andre nettsider, men stadig uten kildeopplysninger.

Fødselsår er oppgitt i wikipedia med ca 1500 uten primærkildeopplysninger. Andre nettsider oppgir året 1490.

Har man ingen primærkilde tilgjengelig på en så viktig mann i norsk historie? (Jarle)

Hei, Jarle. Jeg har fjernet opplysningen om fødested, ettersom det ikke var gitt noen kilder til den opplysningen. Opplysningen om ca 1500 er det imidlertid gitt en kilde til: Norsk biografisk leksikon, som vi vanligvis regner som et pålitelig verk. Hvor de «andre nettsidene» har funnet opplysningen om 1490 fra, må du spørre dem om.
Jeg vet ikke riktig hva du tenker på når du snakker om «primærkilder»; men du tenker kanskje på dokumenter fra personens samtid? Det er ikke alltid så lett å trekke primærkilder opp av hatten når det gjelder 1500-tallshistorie. Wikipedia har uansett ikke noe krav om primærkilder, som dertil ofte er utilgjengelige og uforståelige for andre enn fagfolk. Vår veiledning om Gode kilder nevner derimot oppslagsverk som generelt gode kilder. --M O Haugen (diskusjon) 18. jan 2013 kl. 22:19 (CET)

Hei! Takker for svar, M.O.Haugen. Ja, jeg tenker på dokumenter fra personers samtid, eller publisert forskning i seriøse vitenskapelige tidsskrifter. Jeg har skrevet den spanske versjonen om Kristoffer Trondsen her, men jeg mangler en del sikre data og aksepterte kildehenvisninger, og bør derfor forbedre artikkelen iallefall på det punktet.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Christoffer Trondsen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. jul. 2017 kl. 09:06 (CEST)[svar]