Diskusjon:Bygland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Om Ose[rediger kilde]

I tillegg til kommunesenteret Bygland, er Byglandsfjord og Ose viktige. Byglandsfjord har de største bedriftene og alle vanlige servicefunksjoner for innbyggerne i den søndre delen av kommunen. Ose har tilsvarende betydning for nordre del av kommunen.

Er ikke dette feil?

Jo. Mvh --Harald Haugland 14. feb 2007 kl. 23:46 (CET)

Tenker da på at Ose ikke har de samme servicenæringene som Bygland og Byglandfjord. Ja. De har butikken, et par kafèer og et enkelt bensinpumpesett, men de mangler jo skole?

Men de har grendehus og Ose Ullvare og Countryfestival og Matfestival osv. Mvh --Harald Haugland 15. feb 2007 kl. 00:19 (CET)
PS Lurt om du signerer innleggene dine. Bruk 3. knappen fra høyre over redigeringsvinduet. Den lager fire tilder, da kommer navn og dato automatisk. --Harald Haugland 15. feb 2007 kl. 00:19 (CET)
Ok. Men mener du at det er riktig å si at Ose har tilsvarende betydning for nordre del av kommunen?--Mvh. Olav Grunde Lauvdal 15. feb 2007 kl. 12:08 (CET)
Nei, Byglandsfjord har vel egentlig vært motor for hele kommunen, ikke bare for søndre del av kommunen. Jfr. Jernbane, hotell, osv. Men Ose har vært et viktig sentrum for nordre del av kommunen, selv om det ikke kan måle seg med utviklingen og tyngden Bfjord har hatt. Mvh --Harald Haugland 15. feb 2007 kl. 12:20 (CET)
Hva mener du da blir riktig å skrive?

Her trengs det bilder...[rediger kilde]

Denne artikkelen har lite bilder, det gir et dårlig inntrykk! Det trengs historiske bilder, og bilder fra nåtiden. Så dersom noen med tilknytning til kommunen kan grave litt, eller ta en runde med kamera, så er det meget bra. Se gjerne artikkelen om Eidsvoll som et eksempel på hvordan bilder kan brukes i en kommuneartikkel.

Obs, ikke glem å laste opp bilder på Wikimedia Commons, ikke minst fordi bildene da er tilgjengelig for de andre språkversjonene av artikkelen om kommunen! Våre svenske, danske, finske, tyske, engelske, franske, italienske (og andre) lesere vil jo og gjerne se bilder - og ligger de på Commons kan de nåes fra alle våre prosjekter. Husk at alle bilder på Commons må være frie, se eventuelt brukerportalen dersom du er usikker. Hvis du selv har tatt bildet, eller det er 70 år siden fotografen døde skal det mye til at det er problemer mht opphavsrett.

Dersom det er noen spørsmål ved opplasting så legg gjerne en melding på min diskusjonsside så skal jeg forsøke å hjelpe som best jeg kan. mvh - Ulf Larsen 8. aug 2007 kl. 15:33 (CEST)

Store Norske[rediger kilde]

Ikkje lit på deira informasjon (http://snl.no/Bygland). Dei seier mellom anna at det er tre kraftverk i kommunen, det er gale. Alt Store Norske tekjer på er Agder Energi sine tre: Hovatn, Hekni og Langerak medan Nordåni og Nånes & Mele ikkje er nemnd. Dei seier og at Ose mellom anna er hovudsete for Agder folkemusikkarkiv - som i røynde er i Setesdalsmuseet sine lokaler på Rysstad (http://www.agderfolk.no/). Diverre er det ikkje mogleg å på enkelt vis melde frå om slike feil hjå snl.no utan at ein må registrera seg på noko vis, difor åtvarar eg her. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 159.171.54.76 (diskusjon · bidrag) 31. aug 2011 kl. 13:45 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Bygland#Natur_og_geografi[rediger kilde]

Dette avsnittet er sprengfullt av fagterminologi i et felt som er ukjent for meg. Er det noen som kan oversette / tolke dette til norsk for ufaglærte (i.e. ikke geologer)? Mvh noorse 10. des 2012 kl. 21:46 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bygland. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. jul. 2017 kl. 01:52 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bygland. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. apr. 2019 kl. 01:26 (CEST)