Diskusjon:Brandval

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Nå må vi få parkert forestillingen om at det finnes «fem finnskoger». Det er riktig at det fantes fem kommuner i Solør som hver hadde en ""NN Finnskog" grend øst i sin kommune, men dette er en unaturlig oppstykking av skogen, som dertil underslår at det fantes spor av Finnekultur både nord og sør for dette kjerneområdet, i tillegg til vest for Glomma. M. Haugen 11. jan 2006 kl.12:14 (UTC)


Hvis Loket mener at det finnes fem finnskoger, så bør han/hun argumentere for det, ikke tilbakestille andres bidrag. Finnskogen turistforening skriver på sine hjemmesider [1]

I dag deles Finnskogen inn i finnskoger med navn utfr den kommune den ligger (eller lå) i. Vi har Grue-, Brandval-, Åsnes- og Hof Finnskog som innarbeidede navn. I tillegg arbeides det aktivt for at navn som Vinger Finnskog (finnskogdelen av den sørlige delen av Kongsvinger kommune, tidligere Vinger kommune), Våler-, Elverum- og Trysil Finnskog skal tar i bruk på nytt. Varaldskogen som ligger mellom Vinger- og Brandval Finnskog, er forøvrig også en del av finnskogområdet slik det er definert i denne artiklen.

Hvis vi skal forholde oss til denne artikkelen som autoritet, så er det enten 4 - eller 9 - delområder på Finnskogen. M. Haugen 17. jan 2006 kl.08:04 (UTC)