Diskusjon:Brandval

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Nå må vi få parkert forestillingen om at det finnes «fem finnskoger». Det er riktig at det fantes fem kommuner i Solør som hver hadde en ""NN Finnskog" grend øst i sin kommune, men dette er en unaturlig oppstykking av skogen, som dertil underslår at det fantes spor av Finnekultur både nord og sør for dette kjerneområdet, i tillegg til vest for Glomma. M. Haugen 11. jan 2006 kl.12:14 (UTC)


Hvis Loket mener at det finnes fem finnskoger, så bør han/hun argumentere for det, ikke tilbakestille andres bidrag. Finnskogen turistforening skriver på sine hjemmesider [1]

I dag deles Finnskogen inn i finnskoger med navn utfr den kommune den ligger (eller lå) i. Vi har Grue-, Brandval-, Åsnes- og Hof Finnskog som innarbeidede navn. I tillegg arbeides det aktivt for at navn som Vinger Finnskog (finnskogdelen av den sørlige delen av Kongsvinger kommune, tidligere Vinger kommune), Våler-, Elverum- og Trysil Finnskog skal tar i bruk på nytt. Varaldskogen som ligger mellom Vinger- og Brandval Finnskog, er forøvrig også en del av finnskogområdet slik det er definert i denne artiklen.

Hvis vi skal forholde oss til denne artikkelen som autoritet, så er det enten 4 - eller 9 - delområder på Finnskogen. M. Haugen 17. jan 2006 kl.08:04 (UTC)