Diskusjon:Borchs Kollegium

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Artikkelen er en delvis oversettelse av den danske artikkelen.

Jeg har utelatt en del fra den danske artikkelen ettersom jeg ikke kan se den er helt etterrettelig. Følgende avsnitt i den danske utgaven heter «Beboerne» og her står det: «Mange berømtheder har boet på Borchs Kollegium. En fuldstændig liste over alumner og eforer kan findes på hjemmesiden. Særligt kan fremhæves Ludvig Holberg, som virkede som efor for kollegiet fra 1748 til 1754 .

Også Jens Paludan-Müller, alumne nr. 703, boede på Borchs Kollegium. Han huskes den dag i dag for sin indsats i den 2. Slesvigske Krig. Han faldt ved Sankelmark sø den 6. februar 1864, og en mindesten i haven ærer hans dåd: (Her følger et langt dikt)»

  • Det er ikke mulig å sjekke listen over alumner ettersom nettstedet det henvises til ligger nede.
  • Den Jens Paludan-Müller det henvises til, var biskop og døde i 1845. Det menes muligens den ene av sønnene hans.

Jeg har skrevet dette på artikkelens diskusjonsside: http://da.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Borchs_Kollegium «I afsnittet Beboerne lænkes det til Jens Paludan-Müller. Iflg. omtalen i artikkelen om Paludan-Müller var han biskop i Århus, et embede han beklædte til sin død, 14. maj 1845. Muligvis menes det hans søn? Jeg får ikke sjekket det her: http://www.borchen.dk/borchipedia/index.php/Alumner_og_eforer , ettersom nætsiden ligger nede.» Anne-Sophie Ofrim 8. nov 2009 kl. 13:39 (CET)