Diskusjon:Bhumibol Adulyadej

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Rama IX av Thailand[rediger kilde]

sitat Tronfølger er sønnen Mahavajiralongkorn. Han er den kongen i Thailand som har styrt landet lengst, og har så langt ikke planer om å gi fra seg tronen til sin sønn. Han har bestemt å være konge så lenge han kan og er i stand til det.
Kommentar
Siden en lovendring i 1974 tillater Thailand også kongeparets døtre som tronarving.
Arverekken i Thailand er dog litt rar da Kongens eldste datter og førstefødte barn valgte og gifte seg med en utenlandsk statsborger og dermed automatisk mistet sin tittel som Hennes Majestet og av den grunn ikke kan arve tronen.
Thailands Kronprins er kongens andre barn og naturlig arving til tronen. Hans lille-søster, kongens tredjefødte barn er nummer to til å arve tronen i Thailand.
Thailands trone vil derfor som i andre land bli gitt den eldste i arverekken som er Kornprinsen. Hvis han ikke vil, eller ikke lenger kan av medisinske eller andre grunner, overta tronen vil den bli tilbydt hans lillesøster eller henes lillesøster overta.

Ingen konge bortsett fra Rama VII som abdiserte grunnet landets demokratisering i 1935 har gitt fra seg tronen før sin død og jeg ser derfor denne artikkelen som ledene.Dette usignerte innlegget ble skrevet av Somsak (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg har fjernet det sitatet for en stund siden. Jeg har nå gjort artikkelen mye lengre, du får se om du liker den bedre slik den er nå. Det er jo litt drama rundt arvefølgen, pga spådommen om at Chakri dynastiet kun kommer til å ha 9 konger, og derfor er det jo litt spenning om hvorvidt Vajiralongkorn kommer til å bli konge etter Bhumibhol, eller om Sirindhorn blir dronning, eller om det kommer et nytt dynasti eller en republikk. V85 24. aug 2008 kl. 11:48 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bhumibol Adulyadej. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 12. apr. 2019 kl. 19:18 (CEST)