Diskusjon:Bergen filharmoniske orkester

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Harmonien[rediger kilde]

Heisann, jeg var egentlig på leting etter informasjon om Harmonien, men ble omdirigert til Bergen Filharmoniske Orkester, av en eller annen grunn. Harmonien er en svært gammel herreklubb ca. 200 år gammel i Trondheim. Jeg kunne tenkt meg at når man søker på "Harmonien" her, at man kommer til Harmonien i Trondheim og ikke til et orkester i BERGEN. Se for øvrig [[1]] SWA 5. jan 2007 kl. 16:27 (CET)

Fra artikkelen: Orkesteret, som tidligere het Musikkselskapet «Harmoniens» orkester, kan føre sin historie tilbake til 1765, Artikkelen har nok vært opprettet på navnet Harmonien først da dette var navnet på orkesteret inntil for noen år siden og navnet som fortsatt er i uoffisiell bruk i Bergen.
Forøvrig syns jeg at en med kunnskaper kan skrive en artikkel om Herreklubben i Trondheim under navnet Harmonien (Trondheim) så kan vi gjøre om omdirigeringsiden til en pekerside. --Nina 5. jan 2007 kl. 16:35 (CET)

Musikkselskapet Harmonien[rediger kilde]

Musikkselskapet omfatter mer enn dette orkesteret. Det burde ha vært en egen artikkel om musikkselskapet, ikke en omdirigering til orkesteret. Fra selskapets offisielle nettsted: «Stiftelsen Musikkselskapet Harmonien består av Bergen Filharmoniske Orkester, Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester, Bergen Filharmoniske Kor og Digitalt konserthus.» Kjersti L. (diskusjon) 14. sep. 2015 kl. 14:32 (CEST)