Diskusjon:Benedict Jenssen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Aakrann[rediger kilde]

Brukeren Per Oktober (diskusjon · bidrag) la i kveld inn opplysninger om slektskap mellom Vinje bruk i Mosvik og Gaarder i Elverum. Gaarder har en stor og interessant historie, selv uten koblingene til kongefamilien. Det var forresten ikke bare Märtha som stoppet på Gaarder 9.4.1940.

Familien Jenssen har en svært stor etterslekt på tre kontinent, og det er ikke noe spesielt ved Mathias Benedict Jenssen jr og Ruth Aakrann som tilsier at akkurat disse to skal trekkes fram. Det hadde vært annerledes hvis noen av Jenssens etterkommere var gift med eieren av et sted som er nevnt i leksikonet. Jeg foreslår altså at den nye teksten tas ut. Mvh M O Haugen (diskusjon) 6. jan. 2019 kl. 19:18 (CET)[svar]

Jeg forstår ikke Orlands (Haugens) innvendinger, ikke noen av dem. Den «viktigste» innvendingen er tydeligvis, at jeg ikke nevnte en Jenssen, som var gift med EIEREN av Gaarder. Men jeg synes, på min side, at det er mer enn interessant nok, at Mathias Benedict Jenssen var gift med en Ruth Aakrann AV Gaarder, datter av selveste eieren av den gård, hvor kongefamilien tok opphold en kort tid før denne Norgeshistoriens kanskje mest dramatiske flukt for KRONPRINSESSENS VEDKOMMENDE ble avsluttet ved at hun herfra dro videre til Sälen i Sverige. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Per Oktober (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Dette er en biografi om en mann som hadde en bred, lang og interessant «karriere» som samfunnsbygger. At et av barnebarna var svigersønn av noen som møtte kongen og kronprinsessa er med all respekt en bagatell og utenfor fokus. M O Haugen (diskusjon) 6. jan. 2019 kl. 20:40 (CET)[svar]

Jeg skriver i aktuelle avsnitt i forlengelsen av opplysningene om Benedicts datterdatter (!) Molla Mallory, som fikk en bronsemedalje i tennis under sommer-OL i 1912. Overfor denne opplysning har du ikke kommet med noen bedrevitende innvending av noe slag; og forøvrig synes altså ikke jeg, med all respekt, at her er snakk om noen «bagatell». Er det du som bestemmer «fokuset» til de grader, at du t.o.m. foreslår mine opplysninger om flukten fra Gaarder til Sälen fjernet? Det håper jeg ikke skjer. (Og er det forresten ikke vanlig - som i aktuelle avsnitt - å nevne litt om hovedpersonens etterkommere?) Mvh. Axel Scheel Dette usignerte innlegget ble skrevet av Per Oktober (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg har allerede forslått all teksten din fjernet. Det er selvsagt ikke jeg, eller noen annen enkeltperson som avgjør hva som skal stå i en artikkel, det avgjøres av Wikipedias konsensus over tid. Men den som vil ha tekst inn i Wikipedia har «bevisbyrden» for at vedkommende tekst er korrekt og relevant. Jeg synes ikke du har begrunnet dette overbevisende.
Ja, det er vanlig å nevne de etterkommerne som har egne karrierer; dette er beskrevet i Hjelp:Biografier. Etterkommere med interessante personer i sin svigerfamilie er ikke nevnt i Wikipedias hjelpetekster som spesielt relevante. Det er også et spørsmål om proporsjoner her: to linjer om en OL-medalje, vis-a-vis fem linjer om en svigerfar som møtte kongen.
Som leder i Mosvik museums- og historielag har jeg vært utgiver av Bygdebok for Mosvik, og har skrevet en av de andre kildene til artikkelen her. Det du vil ha inn i artikkelen er ikke «viktig» i en slik grad at det var vært nevnt i noen av kildene som vi har utgitt om Jenssen. Hvis du synes forholdet mellom kongefamilien og Gaarder bør beskrives bedre på Wikipedia, er det mest naturlig å gjøre det i artikkelen om Gaarder. Mvh M O Haugen (diskusjon) 6. jan. 2019 kl. 21:34 (CET)[svar]