Diskusjon:Bankkort

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Bankkort var i utgangspunkt et identifikasjonsbevis utstedt i forbindelse med sjekkbruk og har som sådan historisk interesse. Etter hvert ble det også mulig å bruke det ved uttak i minibanker. Utviklingen har så gitt oss bankkort som også kan brukes som betalingskort i forretninger, dvs som debetkort. Også VISA fungerer som debetkort for svært mange (avhengig av hvilke elektronisk spor som er aktivert og leses). Det vil si at betalingen umiddelbart (online) trekkes fra saldo på en konto). Kredittkort er den eneste korttypen som gir mulighet for kredittkjøp, men denne funksjonen kan være «innbygd» og kombinert med andre funksjoner. Skal artiklene flettes, bør alle de forskjellige korttypene/teknologiene dekkes inn. 91 19. jun 2006 kl.11:49 (UTC)

Vil også legge til at Betalingskort også er en artikkel som burde blitt flettet inn i bankkort eller motsatt. --Futti 19. jun 2006 kl.21:45 (UTC)

Debetkort versus kredittkort[rediger kilde]

VISA er både kreditt- og debetkort.

Et rent debetkortet er Bank Accept. Bank Accept er en fellesnorsk debetkortløsning (a.la. danskenes Dankort) som aksepteres i alle betalingsterminaler i Norge (stort sett da dette er Bankenes fellesløsning).

Kredittkort[rediger kilde]

Disse kortene f.eks. er begge kredittkort:

Denne tilbyderen tilbyr både VISA og Mastercard Creditcard som kredittkort.

Debetkort[rediger kilde]

Definisjon. Et debetkort trekker det handlede beløp direkte fra kortholders (lønns)konto. At Skandiabanken har VISAkort(sammen med Bank Axept) som er debetkort og Fokus tilbød tidligere også Mastercard som debetkort. Dermed har både VISA og Mastercard tilbud om debet- og kredittkort. Alt etter hvilke tilbyder man velger. nsaa 26. sep 2006 kl. 00:13 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bankkort. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 21. jan. 2022 kl. 18:04 (CET)[svar]