Diskusjon:Asterix

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Asterix er del av underprosjektet tegneserier, som søker å øke mengden og kvaliteten på Wikipedias dekning av temaer om og relatert til tegneserier. Hvis du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres.


Dyktig arbeid Dette må jeg si dere, denne artikkelen er forseggjort! Kanskje denne Erik Helgerud kan avle frem foerstesides artikler. Hvem har vel oensket aa se sine hjertebarn tas frem i solen?

Axezz 7. des 2005 kl.17:27 (UTC)

Seriealbumtabellen[rediger kilde]

I listen over albumene som har kommet ut, har vi altså den norske tittelen, originaltittelen, og den....engelske tittelen!? Er det noen god grunn til å inkludere den? Ornilnas 20. mar 2006 kl.18:01 (UTC)

Ja, jeg syns vi bør inkludere den. --Ariakas 12. jul 2006 kl.18:26 (UTC)

Ikke for å fornærme deg, men det at du syns det synes ikke jeg i seg selv er en god grunn :) Hvorfor bør den engelske tittelen være med? Ornilnas 12. jul 2006 kl.21:53 (UTC)

Oi, beklager. Forståelig at det ikke er en god grunn :P Nei, jeg synes rett og slett bare at etter originaltittelen, og etter den norske tittelen er det jo den engelske som vil bli brukt. Viss vi ikke har den engelske tittelen der bør vi istedet ha den i en artikkel om vær av de individuelle heftene. --Ariakas 13. jul 2006 kl.10:23 (UTC)

Jeg skal ikke ta stilling til engelsk tittel eller ikke, synes unødvendig, men er i og for seg ikke formelt galt hvis artikkelforfatter mener det har sin nytte (oi, der tok jeg stilling likevel). Nei, det jeg ville spørre om er om rekkefølgen i albumene: skal 32 og 33 bytte plass? --Finn Bjørklid 14. jul 2006 kl.11:40 (UTC)

Nei: De er ordnet etter fransk utgivelsesdato, ikke den norske. Angående engelsk tittel igjen: jeg vet ikke hvor populær Asterix er i alle engelsktalende land, men jeg vet at han er relativt ukjent i f.eks. USA, og ser ham sjelden i engelsk sammenheng. Jeg synes bare det virker veldig unaturlig å inkludere akkurat den engelske. I og med at engelsk er et ganske viktig språk, er det forsåvidt greit nok i seg selv: men jeg tror ikke dette er så vanlig praksis i andre artikler, å inkludere engelsk tittel på noe om det ikke er originaltittel, med mindre det finnes en spesiell grunn for det. Blir det ikke litt inkonsekvent? Ornilnas 14. jul 2006 kl.23:03 (UTC)

Asterix fortsetter uten Uderzo[rediger kilde]

Jfr. http://news.yahoo.com/s/afp/20090109/lf_afp/lifestylefrancebookscomics_newsmlmmd og http://www.seriejournalen.dk/blogs.asp?blogid=8&id=8

Til opplysning. Odd Eivind 14. jan 2009 kl. 13:05 (CET)

Navn på album[rediger kilde]

Jfr. lista med oversikt over navn på ulike album. Blant titlene som er lista opp er "Asterix og Goterne" og "Asterix & Sønn". Skal ikke "goterne" og "sønn" skrives med liten bokstav? Odd Eivind 29. mar 2009 kl. 10:03 (CEST)