Diskusjon:Arkhangelsk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Utmerket artikkel Arkhangelsk er en utmerket artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.

Den har i ettertid blitt revurdert opp mot kriteriene, og beholdt som utmerket artikkel.

Wikipedia Arkhangelsk har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 38, 2006.

Utmerket?[rediger kilde]

UA-vedlikehold: Jeg synes artikkelen er både for kort og lite omfatende til å holde standearen til UA-artkler i dag. Lillingen 15. jun 2008 kl. 14:50 (CEST)}}</nowiki> Jeg har prøvd å sett litt på andre UA-artikler her på huset og mitt inntrykk er at denne artikkelen ligger langt unna det som burde være standarden for UA/AA i 2007. Jeg synes det må skrives mer om f.eks om klima, samferdsel, politikk osv for at denne artikkelen skal kunne ha en UA/AA status. Lillingen 18. des 2007 kl. 00:29 (CET)

Ja, denne artikkelen er tynn, og har like bredt stoff som hjembygda mi, kanskje også smalere. Statusen bør bli fratatt.
Gode forbedringer, men savner fortsatt en del.
Punkter som kan forbedres:
  • Administrativ inndeling (gjerne skive litt om bydelene)
  • Demografi (hvilke folkeslag bor der) og litt historisk utvikling.
  • Politikk.

I tillegg synes jeg ikke det trenger å være et punkt som heter Dagens Arkhangelsk, for det er vel nettopp det artikkelen handler om. Lillingen 18. mar 2008 kl. 02:53 (CET)

Burde ikke denne degraderes nå? Lillingen 7. okt 2008 kl. 19:09 (CEST)
Jeg er grunnleggende skeptisk til å nedgradere/avgradere artikler bare fordi «kravene til UA er høyere i dag». Alle artikler har forbedringspunkt, men det kan ikke være noe nedgraderingsargument i seg selv. MHaugen 6. mar 2009 kl. 08:09 (CET)

Feil i navnehistorikk?[rediger kilde]

Jeg kan ikke helt se logikken i at en nordvestrussisk by i et tidligere delvis asiatisk og nenetsisk område skal ha et navn basert på engelsk. Man skriver "archangel" som opphav til "Arkhangelsk". Hvor er dokumentasjonen for dette?

I den mongolskeide delen av søndre Sibir har man navnet Arhhangai/Arkhanggai, et lokalområde/bygdeland i Hanggai-fjellkjeden. Nenetserne er historisk sett nært knyttede til sibirske-turkestanske folkegrupper.

Med russisk bøyning for et bynavn vil dette navnet bøyd bli Arhhangelsk (kh=hh i uttalen). Det vil være merkelig om ikke Arkhangelsknavnet kommer østfra. Det har historisk sett vært mer enn ett inntog østfra i området. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Wallak (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Skaff kilder. Synsing er ikke nok, uansett hvilken retning den går i (kan jo være at det som nå står er synsing og bør belegges med referanser). --Bjørn som tegner 27. aug 2011 kl. 11:28 (CEST)
Jeg har lett litt for å finne kilder for den påstanden som står/sto der, men fant ingen. Koblingen mellom byens skytshelgen og navnet virker på den ene siden rimelig, men på den annen side er det vel ikke første gang at man har oversatt navn som ligner på noe (jfr f.eks. «Hjemmeluft»). Jeg fjernet delsetningen om navnets opprinnelse inntil vi finner en kilde for det ene eller det andre. Mvh M Haugen 27. aug 2011 kl. 11:34 (CEST)

Revurdering[rediger kilde]

Jeg tenker det kan være lurt å på ny revurdere artikkelen. Den har svært få referanser, ingen litteraturliste, rotete bildeopsett med låste bildestørrelser, overlenking av årstall og land, mangel på oppdatering, trivia under § Kunst og kultur, osv. Eisfbnore 15. mai 2020 kl. 23:07 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Arkhangelsk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 11. feb. 2021 kl. 23:32 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Arkhangelsk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jun. 2023 kl. 10:49 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Arkhangelsk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 9. des. 2023 kl. 13:52 (CET)[svar]