Diskusjon:Apogeum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pleiades large.jpg Artikkelen Apogeum er del av underprosjektet Astronomi, som søker å øke antall artikler relatert til astronomi og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende artikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen, foreslå endringer eller besøke prosjektsiden hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som bør gjøres. Har du spørsmål kan disse stilles på diskusjonssiden til prosjektet.

Mer informasjon om artikkelen

  1. Crystal Project package graphics.png Denne artikkelen mangler vurdering av nivå.
  2. Userscript award.svg Denne artikkelen mangler vurdering av prioritet.
  3. Birth Rate in USA 1934-2004.PNG Sidevisningsstatistikk for denne artikkelen:

Merk at dette er ein spesialbetegnelse for bane rundt jordkloden, jamfør "geum" som i "geo". :-) Sjå engelsk artikkel for detaljar.

Er ikke denne også samme som apsis (astronomi)? --Sosekopp 25. jun 2007 kl. 14:06 (CEST)


Nei, Apsis betegner både næraste og fjernaste punkt i bana og utan spesiell referanse til jordkloden. Grunnen til at vi har Perege og Apogeum som eigne artiklar er at dei refererast til i romfarts-taksoboksar. Men er ikkje meg i mot å samle Apogeum, Perege og Apsis i ein artikkel hvis taksoboksane endrast. :-) Bevegelsesmengde 25. jun 2007 kl. 14:16 (CEST)

Jeg utvidet denne noe, men har ikke noe godt kjennskap til termene. Hvis noen sitter med detaljkunskaper så er de nok «eksperter» sammenlignet med meg. Orginalartikkelen virket noe tynn, og det samme er vel tilfellet med et par andre artikler på dette feltet. — Jeblad 25. jun 2007 kl. 14:29 (CEST)