Diskusjon:Antistoff

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Antistoff og (kvante-)fysikk[rediger kilde]

Antistoff har en annen betydning innenfor fysikk, kort fortalt er det slik at dersom stoff og antistoff møtes, vil alt bli konvertert til energi. Dette er en "eksotisk" energikilde, men den har ikke fått noe praktisk bruksområde enda. En annen vinkling er i forhold til Big Bang-teorien, der stoff og antistoff var involvert. Et moment her vil da være å forklare hvorfor storparten av materien i universet består av stoff... Alt dette er pensum i fysikk på videregående skole, og således ikke kun egnet for professorer og lignende. Jeg kan gjerne skrive litt om dette, men har et spørsmål som jeg håper noen med lengre erfaring her på Wikipedia kan svare meg på: Er det smartest å inkludere dette på denne siden? Andre alternativer er vel å la "antistoff" være en pekerside, eller å opprette en ny "antistoff ((kvante-)fysikk)"-side? Jeg vil tro at antistoff både innenfor fagområdet medisin/biokjemi og fysikk er utenfor hvermannsen sitt kunnskapsområde (og derfor er de like "vanlige"), og vil derfor tro at det mest fornuftige vil være å opprette en pekerside, og separate sider for hhv. medisin/biokjemi- og fysikkbetygdningen av dette begrepet. Noen innspill? Jaknev 19. mai 2009 kl. 12:03 (CEST)

Det eksisterer en artikkel under antimaterie, du må gjerne bidra til å utvide denne. Utvik 19. mai 2009 kl. 12:39 (CEST)
Jeg oppdaget den litt for seint dessverre. Sjekka imidlertid læreboka mi i fysikk ("Fysikk 3FY Grunnbok" fra ERGO, 2. opplag 2005) og der står det omtalt "antistoff". Blir begrepene antistoff og antimaterie brukt om hverandre, eller er antistoff en eldre betegnelse som nå er ut? Jaknev 19. mai 2009 kl. 13:46 (CEST)
Antimaterie er etter min oppfatning klart mest brukt, muligens for å unngå sammenblandinger. Men begge begrepene er i bruk. Utvik 19. mai 2009 kl. 13:52 (CEST)