Diskusjon:Antikvarisk verdi

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Gammel, definisjon[rediger kilde]

Hva menes med gammel i denne konteksten? F.eks. er mobiltelefoner (ute av prod., men knapt 5 år gamle) utstilt på Norsk Teknisk Museum gamle i antikvarisk sammenheng? nsaa (d|@|b) 4. aug 2006 kl. 10:07 (UTC)

Ja de er gamle fordi de er ute av produksjon. Det er en vilje i museumsverden til å ta vare på gjenstander som kan dokumentere utviklingen. Disse gjenstandene er det uhyre viktig å ta vare på da det er altfor lett å kaste alt som ikke er i bruk og de blir snart umulig å få tak i. Da vil de også omfattes av forekomstverdi.--Nina 4. aug 2006 kl. 10:25 (UTC)
Ok, så det er ikke knyttet sterkt opp mot tid langt tilbake. Det holder at produktet/entiteten ikke lett kan skaffes til veie, og har en betydningsfull funksjon (eller representerer et slikt område)? nsaa (d|@|b) 4. aug 2006 kl. 12:34 (UTC)
Teknisk museums jakt på IBM-maskiner og melkekartonger er velkjent. Selv har jeg stående en TIKI100 på hylla som ser seg om etter et nytt bosted. — Jeblad 4. aug 2006 kl. 18:33 (UTC)

Fjerning av slettemerke[rediger kilde]

Det er bare å la slettemerket stå. Sjansen for at det blir konsensus på sletting av denne artikkelen er minimal, til det er begrepene for sentrale. Hvis meco mener det er viktig så la de stå et par dager. — Jeblad 4. aug 2006 kl. 17:02 (UTC)

Fagpersoner går god for begrepet og slettetaggen er fjernet. — Jeblad 4. aug 2006 kl. 18:19 (UTC)