Diskusjon:Antikommunisme

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jakt på kommunister[rediger kilde]

Foreslår et avsnitt om jakt på kommunister, særlig på 50-, 60- og 70-tallet, både i USA og ellers. Det bør nevnes preventive virkninger i en kald krig, men også at mange ser McCarthyismen som feilslått klappjakt og borgerrettslige overgrep. --Eddi (Snakk) 22. jan 2006 kl.10:08 (UTC)

Vi har en egen artikkel om McCarthyismen. Wolfram 22. jan 2006 kl.14:50 (UTC)
Ikke så fyldig, men jeg legger den foreløpig under "Se også". --Eddi (Snakk) 22. jan 2006 kl.16:00 (UTC)
Jeg tror dog. artikkelen ville ha god nytte av å tilnærme seg andre wiki-artikler om samme emne på andre språk, som er mindre preget av en romantisering av den antikommunistiske bevegelse som en menneskerettsbevegelse. Problemet med påstanden er at den nokså åpenbart er et partsinnlegg på vegne av styringsmaktene i "den frie verden". Faktum er at 'antikommunismen' (slik som USAs og Norges statlig-drevne kampanje mot sosialistiske bevegelser) samtidig innebar grove menneskerettighetsbrudd i form av ulovlig politisk overvåkning, drap og kupp mot folkevalgte regjeringer. Å konstantere slik denne artikkelen gjør, om forbindelsen mellom antikommunisme og menneskerettsbevegelsen, er med andre ord høyst problematisk. Derimot, på bakgrunn av totalitære sosialitiske regimer har antikommunismen alltid blitt portrettert som en menneskerettskamp, men dette er ikke et holdbart bilde. Dette har lenge vært en av de labreste artiklene her, og bør underlegges en sterkere opprydning. Imidlertid har mye av det mest POV-pregede blitt fjernet (slik som uttalelser i retning av at 'enhver demokrat er antikommunist'). Den innledende begrepsavklaringen er etter mitt skjønn nødvendig, men burde også ryddes noe opp i. --Ostheboss 29. nov 2010 kl. 12:45 (CET)

Sovjet i axis of evil?![rediger kilde]

Dette er nytt for meg:

og ønsket om å nedkjempe kommunismen var den viktigste grunnen til at aksemaktene avslo Sovjetunionens ønske om å bli en del av aksemaktene.

En interessant påstand. Hva er historien bak, finnes det noen referanser? Svart - 31. okt 2006 kl. 18:22 (UTC)

Det ble lagt inn av Kph her, så vi får høre hva han kan belegge det med. __meco 31. okt 2006 kl. 18:49 (UTC)


BIldetekst: Ich bin ein berliner[rediger kilde]

Bildetekst: John F. Kennedy holder sin berømte tale «Ich bin ein Berliner», et uttrykk for USAs aktive antikommunistiske politikk

Kennedy holdt sin tale som følge av og en reaksjon på Berlin-muren, for å uttrykke solidaritet og støtte til befolkningen i Vest-Berlin. Talen kan neppe kalles et "uttrykk for USAs aktive antikommunistiske politikk". --Baryton 21. nov 2006 kl. 15:57 (CET)
Forøvrig er bildet feil i forhold til teksten. Kennedy holdt sin tale foran Schöneberger Rathaus (som fungerte som rådhus for Vest-Berlin). På bildet er han og ser på muren. --Baryton 22. nov 2006 kl. 14:26 (CET)
Det er ikke alltid lett å finne gode illustrasjoner, og jeg enig med deg at denne er strukket vel langt. --Finn Bjørklid 22. nov 2006 kl. 14:44 (CET)
Det er ikke snakk om å strekke langt, men å utvise en minste form for kildekritikk. --Baryton 25. nov 2006 kl. 21:11 (CET)

Utklipt fra artikkelen[rediger kilde]

Følgende «kommentar» har blitt fjernet fra artikkelen og settes inn her:

«(Det som står her er direkte feil, og tendendsiøst vrøvl! Spesielt den hårreisende påstanden at Sovjet ville gå sammen med nazityskland i aksemakten- snur du historien opp ned, er den fortsatt opp ned! Antikommunisme er dessuten et navn myntet av den kommunistiske bevegelsen selv for å beskrive de ensidige og motarbeidende holdningene man er blitt møtt med, denne artikkelen er nettopp et eksempel på anikommunisme, men har merkelig nok et annet formål, skammelig! Sovjethunionen betydde først og fremst fred, sivilisasjon og temming av råvdyret i mennesket,dere er hjernevasket av nettopp antikommunisme!)»

Kommentaren ble lagt inn av Bruker:88.90.212.208. Reinhard Heydt 31. jan 2009 kl. 02:12 (CET)

En til kommentar fra samme bruker:

«!!!

Her står det en masse tendensiøst vrøvl! Det er f.eks aldri dokumentert at sovjetunionen hadde en offensiv målsetning. All forskning tyder faktisk på det motsatte.»

Reinhard Heydt 31. jan 2009 kl. 02:14 (CET)