Diskusjon:Antarktis’ natur

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Underprosjektets logo Artikkelen Antarktis’ natur er del av underprosjektet Antarktis, som søker å øke antall artikler relatert til Antarktis og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende artikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres.



Ønskeliste: Forskning i Antarktis · Antarktis' geografi

Apostrof[rediger kilde]

Hei, jeg er en nokså ny i dette så jeg er litt usikker på hvordan jeg går frem. Uansett, jeg ville bare si at på norsk så brukes ikke apostrof (altså ') når vi snakker om f.eks. Antarktis sin natur. Det heter kun Antarktis natur eller Antarktis sin natur. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Rogalendingen (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Hei, Rogalendingen. Takk for at du tok deg tid til å lese gjennom og språkvaske artikkelen. Når det gjelder apostrof er jeg imidlertid ikke enig med deg. Språkrådet skriver her om genitivsapostrof i ord som slutter med s, x eller z.
Wikipedia tillater brukerne å bruke et bredt spekter av norsk rettskrivning, fra samnorsk til riksmål. Og vi regner det som uhøflig å endre de skriveformene som andre brukere har valgt i sin tekst. (Der eneste unntaket fra dette er hvis du utvider og omskriver en tekst så grundig at den til slutt har mer preg av dine bidrag enn av de foregående skriverne). Derfor blir det dessverre ikke helt greit når du i beste mening retter «tildels» til «til dels», ettersom «tildels» er tillatt i riksmål. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 25. sep. 2021 kl. 07:44 (CEST)[svar]


Det hadde jeg ikke fått med meg, så jeg endret tilbake en apostrof i bildeteksten også. Beklager det. "til dels" lar jeg derimot stå med henvisning til språkrådet https://www.sprakradet.no/sprakhjelp/Skriveregler/Eitt_eller_fleire_ord/
Rogalendingen (diskusjon) 25. sep. 2021 kl. 19:27 (CEST)[svar]